.

Madonas jaunieši iepazīst radio un TV darbu!

iesūtīts: 2014.11.07 10:55
Madonas novada multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra „Kubs” jauniešu grupa Madonas novada pašvaldības atbalstītā projekta „Amatam pa pēdām” ietvaros 5.novembrī viesojās Rīgā, kur pētīja vairāku masu mediju darbu.

 Daļa jauniešu apmeklēja uzņēmumu  “MTG TV Latvia” , kas pārstāv televīzijas kanālus TV3, LNT, TV6, „Kanālu 2”, krievu valodā raidošos kanālus TV5 un 3+, radio „Star FM”, lielāko Latvijas video portālu „TVPlay” un portālu skaties.lv.  Sākumā projekta dalībnieki personāla daļas speciālista vadībā  varēja iepazīties ar MTG darba specifiku un izstaigāt plašās telpas. Vēlāk viņus StarFM radio studijā laipni uzņēma Baiba Sipeniece - Gavare un viņas partneris rīta raidījumā „Zoopasta” Jānis Romanovskis. Populārie raidījuma vadītāji par madoniešu vizīti dzīvajā ēterā informēja arī klausītājus.  Pēc raidījuma jaunieši ar Baibu un Jāni varēja aprunāties brīvā gaisotnē, izzināt radio un TV raidījumu vadīšanas specifiku, iztaujājot „pirmavotus”.


Cita jauniešu grupa pa to laiku viesojās «Radio SWH» saimes interneta radio stacijas «Spin FM» studijā, kur novadniekus mīļi sagaidīja Sanda Dejus. Viņa labprāt izrādīja radio SWH darba telpas un iepazīstināja ar radio ikdienas dzīvei, kā arī atbildēja uz daudzajiem bērnu jautājumiem. Jāpiebilst, ka "Radio SWH" tika izveidota 1993.gadā, kļūstot par pirmo komerciālo radiostaciju Latvijā. 1994.gadā tika izveidots "Radio SWH+", kas ir domāts krievvalodīgajai auditorijai, savukārt 2001.gadā sāka darboties "Radio SWH Rock", Pērn ēterā izskanēja arī «Radio SWH Gold».


Pēc ekskursijas jaunieši atzina, ka sasmēlušies daudz pozitīvu emociju, guvuši daudz jaunas informācijas. Vairāki sākuši nopietni apsvērt iespēju par savas nākotnes saistīšanu ar radio vai televīziju. Ir ievadītas sarunas par iespējām „ēnot” sastaptās ētera zvaigznes februārī gaidāmajā Ēnu dienā.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums