.

29.martā un 12.aprīlī - informācijas dienas Barkavā

iesūtīts: 2019.02.26 11:45
Aktualitātes 2019.gada pirmajos mēnešos Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienībā.

Ārpusstundu aktivitātes

Š.g. 14. februārī jeb Valentīna dienā tiek svinēta visu mīlētāju diena. Arī mūsu skolā šajā dienā notika pasākums „Sāp naktī salauzta sirds…”, kuru rīkoja V1 grupas izglītojamie.

Pasākumā dzeja mijās ar anekdotēm, viktorīnām par mīlas tēmu, smieklīgiem video sižetiem, atrakcijām. Pasākuma laikā bija iespēja slepeni atzīties mīlestībā, uzrakstīt labus vārdus sev tīkamam cilvēkam, pateikties par laba darījumu.

Pasākuma noslēgumā tika piedāvāt fotosesija un dejotgribētāji kājas varēja izlocīt diskotēkā skolas dienesta viesnīcā.

Paldies gribu teikt par pasākuma sagatavošanu un vadīšanu V1 grupas izglītojamajiem – Rūdolfam Oļukalnam, Kristai Ūdrei un Milēnai Krahmaļovai.

Mācību process

Š.g. 1. februārī  JAK Barkavas struktūrvienības izglītības programmas “Viesnīcu pakalpojumi” V3 grupas audzēkņi un priekšmetu skolotājas L.Zaļmeža un E.Kārkliņa devās mācību ekskursijā uz Rīgu.

 Pirmais apskates objekts, uz kuru devāmies bija Superior klases 4 zvaigžņu viesnīca AVALON HOTEL and conferences, kura atrodas Rīgas vecpilsētas vēsturiskajā centrā - Vecrīgā. Viesnīcā  mums bija iespēja apskatīt luksuss un standarta numurus, konferenču un banketu telpas. No viesnīcas logiem pavērās fantastisks skats uz upi Daugava, pilsētas senajām ēkām un baznīcu torņiem.

Paciemojušies viesnīcā AVALON HOTEL and conferences,  devāmies uz  izstādi Ķīpsalā, kur notika 26. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2019”. Izstāde Balttour” notika divās  hallēs. Hallē “Atklāj pasauli!” varēja uzzināt par jaunākajiem tūrisma objektiem dažādās pasaules valstīs. Savus labākos piedāvājumus prezentēja Latvijā lielākie tūrisma operatori un aģentūras – “Tez Tour”, “Novatours”, “Alida Tūrs”, “Begonija” u.c.

Savukārt, hallē “Apceļo Latviju!” par jaunākajiem tūrisma piedāvājumiem informēja visu Latvijas reģionu pārstāvji. Varēja iepazīt Kurzemi, Zemgali, Latgali un Vidzemi un  uzzināt ne tikai par jau esošajiem tūrisma objektiem reģionos, bet arī par jaunākajām pastaigu takām, skatu torņiem, muzejiem, aktīvās atpūtas iespējām, viesnīcām un viesu namiem, pilīm, muižām un daudz ko citu.

Mājup atgriezāmies ar pozitīvām emocijām, jauniem iespaidiem, patīkamu nogurumu un atmiņām, kuras ilgi neizzudīs no prāta un saglabāsies fotogrāfijās!

Jaunumi izglītības programmā Augkopība

Šajā mācību gadā Barkavā ir uzsākta jauna programma “Augkopības tehniķis”, kas aizstāj programmu “Lauku īpašumu apsaimniekotājs”. Tas saistīts ar darba devēju pieprasījuma pēc augstāk kvalificētiem vidēja līmeņa speciālistiem. Augkopības tehniķis plāno, organizē un veic kultūraugu audzēšanu, ražas novākšanu un uzglabāšanu dažādās lauksaimniecības sistēmās, ievērojot labas lauksaimniecības prakses nosacījumus; sastāda augkopības produkcijas ražošanas darbu veikšanas plānu; izstrādā darba uzdevumus, vada darba procesu augkopībā, izpilda darbus augkopības produkcijas ražošanā.

Lai nostiprinātu iegūtās teorētiskās zināšanas, šajā mācību gadā sadarbībā ar lauksaimnieku organizāciju Zemnieku saeima esam apmeklējuši lauku dienas Kokneses novada “Vecsiljānos”, kur lauku apstākļos iepazinām kūtsmēslu apsaimniekošanas tehnoloģijas.

Apmeklējām aršanas sacensības-mācības Elejas novadā, kur salīdzinājām dažādu ražotāju un tipu arklus.

Pirmajā mācību gadā mācāmies lauksaimniecības pamatus, augsnes uzbūvi un ielabošanu. Pavasarī plānojam veikt pie skolas esošo augšņu profilu, struktūras izpēti.

Aigars Oļukalns

Aktualitātes – izglītības programmā Viesnīcu pakalpojumi

Š.g. 8. februārī Madonas kultūras namā, bijām uzaicināti uz  trešajām Lūgšanu brokastīs, kur V2 un V3  grupas audzēkņi klāja galdus un apkalpoja uzaicinātos viesus.

Š.g. 29.janvārī skolā viesojās Madonas vidusskolas 11.klases skolēni ar skolotāju, lai piedalītos Meistarklasē – “Viesmīlības pamati”. Kopīgi apguvām prasmes galdu klāšanā, banketu galdu daudzveidībā, kā arī izmēģinājām “Table boxing”, jeb metodi, kā ar galdauta palīdzību nosegt galda malu, ja nav pieejami galda svārki. Paldies skolotājai Sanitai Solovjevai par ierosinājumu veidot kopīgu pasākumu un kopā smelties zināšanu apcirkņos!

Sports

Otrais mācību pusgads iesākts ar labiem rezultātiem sportā. Jaunieši un jaunietes  piedalījās sacensībās skolā, novadā un republikā. Š.g. 23.janvārī jaunietes piedalījās AMI sporta kluba organizētajās sacensībās basketbolā un Republikā ieguva augsto 7. vietu. Š.g. 24. janvārī Madonas novadā tika organizēts vidusskolēnu kauss volejbolā, kurā Barkavas jaunieši aktīvi iesaistījās un ieguva labus rezultātus 1. vieta jauniešiem un 3. vieta jaunietēm.

Projekti

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienības izglītojamo dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos.

Ar 18. februāri izglītības programmas „Viesnīcu pakalpojumi” desmit trešā kursa izglītojamie iesaistās projekta “Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos” Nr. 8.5.1.0/16/I/001 realizācijā. Izglītojamie iziet mācību praksi un gūst vērtīgu pieredzi šādos uzņēmumos: AS “Lazdonas piensaimnieks” kafejnīca “Efeja”; SIA “A.S.I.M.” Vecgulbenes muižas viesnīca; SIA “Daugavkrasti”; SIA “Belkanto” viesnīca “Latgola”; SIA “TLG Hotell Latvija” viesnīca Tallink Hotel Riga un SIA “Parkavilla” viesnīca Pullman Riga Old Town.

 

2019./2020.mācību gada uzņemšana

Izglītības programma

Mācību ilgums

Iepriekšējā izglītība

Viesnīcu pakalpojumi

4 gadi

9. klases

Būvdarbi

4 gadi

9. klases

Augkopība

4 gadi

9. klases

Skaistumkopšanas pakalpojumi

1,5 gadi

Bez vecuma ierobežojuma

12. klases

Augkopība

1,5 gadi

Bez vecuma ierobežojuma

12. klases

  • stipendija līdz 160 EUR
  • dienesta viesnīca (maksa 5 EUR mēnesī)
  • ēdnīca (Madonas novada izglītojamajiem brīvpusdienas)

Brīvā laika iespējas:

  • Valsts militārā apmācība
  • sporta pulciņi
  • ansamblis
  • bibliotēka, lasītava
  • baseins, pirts
  • pasākumi, grupu vakari
  • ekskursijas, konkursi

Esi profesionālis!
Pielaiko Būvnieka, Viesnīcu speciālista, Augkopja un SPA speciālista profesiju.
Aicinām Tevi uz Informācijas dienām 29.martā un 12.aprīlī no plkst.10.00
Barkavā, Dzirnavu ielā 1.
Ja brauc kopā ar lielāku draugu pulciņu, tad piesakies pa tālruni 64807215.



‌Informāciju sagatavoja: Silvija Smeltere
‌Jēkabpils agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienības vadītāja

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums