.

Oktobra aktualitātes Kalsnavas pamatskolā

iesūtīts: 2018.10.19 10:19
8.oktobra rītā Kalsnavas pamatskolas karoga mastā blakus Valsts karogam uzvijās Eiropas Savienības karogs, un tā pacelšanas laikā skolas ansambļa izpildījumā skanēja ES himna.

Šādā veidā, klātesot visam skolas kolektīvam, svinīgi tika atlāta Kalsnavas pamatskolas dalība Erasmus+ programmas skolu apmaiņas partnerības projektā “Jaunie bruņinieki ap apaļo Eiropas galdu” (“The young knights of the round European table”).

Projektu vada partneri no Itālijas skolas un kā dalībnieki piedalās skolas no  Polijas, Portugāles un Kalsnavas pamatskola.

Projekta tēma saistīta ar Eiropas Kultūras mantojuma gadu, akcentējot dalībvalstu nemateriālā kultūrmantojuma saglabāšanu, padziļināti pētot uztura tradīcijas, to attīstību paaudžu un vietējās sabiedrības kontekstā.

Projekta darbības laiks būs divi gadi un paredzētas četras vizītes, pa vienai uz katru dalībvalsti, kurās būs iespēja piedalīties vairākiem skolas pedagogiem un astoņpadsmit skolēniem, tai skaitā partneru ciemošanās 2019.gada oktobrī Latvijā, Kalsnavas pamatskolā




15.oktobrī ar pirmsskolas iestādes “Lācītis Pūks” audzinātāju, vadītājs un metodiķes un Kalsnavas pamatskolas 1.- 4.klašu skolotāju kopīgo tikšanos - nodarbību noslēdzās Madonas novada Izglītības programmu konkursa - 2018  ietvaros atbalstītā Kalsnavas pamatskolas projekta “Mācāmies mācīties” pēdējā aktivitāte.

Pēc psihoterapeita Kaspara Bērziņa iedvesmojošo lekciju ”Es un citi: attiecību robežas” un “Kā atrast resursus, prasmes, lai palīdzētu sev un citiem” noklausīšanās augustā un iepazīšanās ar Kalsnavas pagasta bibliotēkas vadītājas Ilutas Puzānes sagatavotajā  tematiskajā  grāmatu iztādē pieejamo psiholoģisko un pedagoģisko literatūru, šoreiz no dalībniekiem tika gaidīta pašu aktīva iesaiste.

Nodarbības laikā tika akcentēta individuālo kompetenču pilnveidošanas nozīme, bagātināta savstarpējā pieredze, meklēti efektīvāki problēmjautājumu risinājumi.

Sniedzot atgriezenisko saiti par pasākumu, izskanēja doma, ka šādas kopīgas pirmsskolas izglītības iestādes un skolas sadarbības formas stiprina vienotu priekšstatu par kopīgi veicamajiem uzdevumiem un turpmāko mērķu izvirzīšanu.

Projekta vadītāja Gunta Lapsa

Foto: Ilze Stikāne



‌Informāciju sagatavoja: Gunta Lapsa‌
‌‌Kalsnavas pamatskolas direktore

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums