Jaunumi Barkavas PV un profesionālajā izglītībā kopumā– jūlijs 2014.

iesūtīts: 2014.08.01 15:18
Jaunumi Barkavas PV un profesionālajā izglītībā kopumā– jūlijs 2014.

Arī nākamgad mērķstipendijas varēs saņemt visu profesionālās izglītības iestāžu sekmīgie audzēkņi

Barkavas Profesionālā vidusskola turpina jauno audzēkņu uzņemšanu 4 programmās pēc pamatskolas un 5 ESF finansētās programmās -pēc vidusskolas un pamatskolas( līdz 29 gadu vecumam, ieskaitot!). Pirmoreiz mācības varēs uzsāk jaunajā  ESF finansētā izglītības programmā ar kvalifikāciju ”Transporta pārvadājumu komercdarbinieks” Detalizētāk, - skat.skolas mājas lapā: http://www.bavs.lv/

Pamatojoties uz iepriekšējo pozitīvo pieredzi, kā arī veiktajiem ERAF ieguldījumiem modernizācijā un renovācijā skola piedāvā arvien jaunas iespējas apkārtējo novadu jauniešiem profesiju apguvē. Latvijas un ES darba tirgus izvērtējumi pārliecinoši norāda uz profesionālās izglītības nozīmības pieaugumu katras valsts labklājības nodrošināšanai. No  IZM un VIAA saņemtā informācija tikai vēlreiz apliecina šo apņemšanos, - atbalstīt progresīvas un uz nākotni vērstas pieejas:

ESF mērķstipendijas sākotnējās profesionālās izglītības audzēkņiem piešķir jau ar pirmo mācību gadu katru mēnesi, izvērtējot audzēkņa sekmes, mācību procesa apmeklētību un dalību profesionālās izglītības iestādes aktivitātēs ārpus mācību laika. Piešķiramās mērķstipendijas apmērs pirmā kursa audzēknim ir no 14,23 līdz 28,46 eiro mēnesī, bet otrā, trešā un ceturtā kursa audzēknim - no 28,46 līdz 71,14 eiro mēnesī. Detalizētāka informācija - http://sf.viaa.gov.lv/lat/aktualitates/?text_id=498

Savukārt jauniešiem, kas pārsvarā pēc vidusskolas beigšanas iesaistījušies viengadīgajās vai pusotrgadīgajās profesionālās kvalifikācijas apguves programmās profesionālās kvalifikācijas līmeņa ieguvei, stipendijas apmērs ir no 70 līdz 115 eiro mēnesī un ir atkarīgs no izglītojamo sekmēm (vidēji 100 eiro mēnesī). Audzēkņiem tiek nodrošināta dzīvošana skolas dienesta viesnīcā. Kvalifikācijas prakses laikā tiek apmaksāti ceļa izdevumi uz kvalifikācijas prakses vietu, izdevumi par naktsmītni, civiltiesiskā apdrošināšana un obligātās veselības pārbaudes izdevumi.

 Jaunas iespējas arī starptautiskā sadarbībā

Skola saņēmusi priecīgu vēsti: pēc 2 gadu pārtraukuma akceptēti  2 mobilitātes projekti jaunajā ES programmā „Erasmus „+” un piešķirts finansējums 20 personu starptautiskām praksēm Lietuvā, Igaunijā kopā ar Skandināvijas valstu studentiem, Čehijas Republikā kopā ar Vācijas un Slovākijas praktikantiem. Apstiprināts arī konsorcijā ar  Latgales partneriem iesniegtais 3 skolu projekts, kas nodrošinās 8 barkaviešu praktizēšanos un pieredzes apmaiņu skolas projektu 13 gadīgajā vēsturē vēl nebijušā valstī Balkānos – Maķedonijā.

Piešķirtais ES finansējums  paver lieliskas papildus iespējas mūsu audzēkņiem, t.sk. arī tiem, kuri iestāsies skolā šoruden. Gaidām mūsu skolā visus jaunos censoņus!

 Apstiprināts siltināšanas projekts KPFI investīciju ietvaros

Saņemts VARAM un LVIF atbalsts un  laikā no š.g. septembra tiks uzsākta skolas kompleksa 5-stāvu ēkas Dzirnavu ielā -1 siltināšana un renovācija  projekta Nr. KPFI-15.3/120 ietvaros.

Prakses uzņēmumos

Barkavas PV četru ESF finansēto grupu audzēkņi šobrīd atrodas kvalifikācijas praksēs būvniecības, lauksaimniecības, SPA un ēdināšanas uzņēmumos un organizācijās. Pamatā prakses vietas atrodas Madonas, Varakļānu, Lubānas, Rēzeknes un citos apkārtējos novados. Tās laikā tiek apmaksāti ceļa izdevumi uz kvalifikācijas prakses vietu, izdevumi par naktsmītni, veikta civiltiesiskā un nelaimes gadījumu apdrošināšana, kā arī segti obligātās veselības pārbaudes izdevumi.

 5)šogad jūlijā mēnesī  noslēdzies 2 -gadīgais  starpvalstu partnerības projekts „CT Train”( Construction trainers – training), kas faktiski nozīmē Būvdarbu un Vides jomas programmu skolotāju un prakšu vadītāju papildus profesionālās pilnveides iespējas, kā arī audzēkņu līdzdalību projekta darbā(semināri, tikšanās objektos, māc.ekskursijas, paraugdemonstrējumi utt.) starptautiskos uzņēmos un skolās Igaunijā (sadarbībā ar Somijas OMNIA centru), Itālijā(Toskānas reģions) un Latvijā. Noslēdzošās seminārtikšanās aizvadītas Latvijā un Sāremā (Igaunijā). Tās organizēja Barkavas PV un  biedrība „E-Umbrella” no Sāres reģiona sadarbībā ar Kuresāres Profesionālās izglītības centru( Kuressaare Ametikool).

Laikā līdz 30.09.2014. tiks apkopoti  un tulkoti mācību materiāli, kā arī papildus izstrādātas tēmas tajos sektoros, kuri tika iepazīti un pētīti pēdējos apmācību semināros Igaunijā un Latvijā.

informāciju apkopoja:

A.Juška, Barkavas PV projektu koordinatore, 648 07 216 vai 2870 92 97

Audzēkņu uzņemšana 2014./2015. m.g.

Izglītības programmas pēc 9. klases, mācību ilgums 4 gadi

Būvdarbi

Apdares darbu tehniķis

Viesnīcu pakalpojumi

Viesmīlības pakalpojumu speciālists

Lauksaimniecība

Lauku īpašumu apsaimniekotājs

Skaistumkopšanas pakalpojumi

SPA speciālists

ESF PROGRAMMAS

Pēc vispārējās vidējās izglītības vai profesionālās vidējās izglītības, ilgums 1,5 gadi, līdz 29.gadu vecumam

Skaistumkopšanas pakalpojumi

SPA speciālists

Būvdarbi

Apdares darbu tehniķis

Lauksaimniecība

Lauku īpašumu apsaimniekotājs

Komerczinības

Jaunais piedāvājums!

Transporta pārvadājumu komercdarbinieks

Ar pamatizglītību(no 17 gadu vecuma-29g.), vidējo izglītību vai profesionālo vidējo izglītību, mācību ilgums 1 gads

Ēdināšanas pakalpojumu

Pavārs

Ir stipendija, ESF programmās līdz 113.00 EUR, bezmaksas pusdienas, prakses iespējas ārvalstīs Erasmus+ ietvaros, jaunsargu apmācība, ceļa izdevumu un veselības pārbaudes kompensācija kvalifikācijas prakses laikā, civiltiesiskā apdrošināšana un ESF atlīdzības prakšu vadītājiem.

Uzņemam arī jauniešus ar dzirdes traucējumiem.

Dokumentu iesniegšana turpinās.

Tālr. 64807215, www.bavs.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums