.

Noslēdzies mākslinieciskās koncepcijas konkurss “Ekspozīcija “Madonas novada vēsture 14. – 21.gadsimts”

iesūtīts: 2018.10.23 09:40
Noslēdzies Madonas novada pašvaldības Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izsludinātais mākslinieciskās koncepcijas konkurss “Ekspozīcija “Madonas novada vēsture 14. – 21.gadsimts”, kurā pretendenti savus darbus varēja iesniegt no 4.jūlija līdz 1.oktobrim.

Konkursa realizācija norisinās pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda piešķirtajam finansējumam projekta “Ekspozīcijas “Madonas novada vēsture“ otrā posma izveide” ietvaros.

Konkursa mērķis iegūt iespējami labāku muzeoloģiski un mākslinieciski augstvērtīgu dizaina risinājumu Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja ekspozīcijai „Madonas novada vēsture 14. – 21.gadsimts”, atbilstoši krājumā esošajiem un atlasītajiem materiāliem, laikmeta prasībām un ieplānotās telpas lielumam, kā arī ievērojot Noteikumus par Nacionālo muzeju krājumu (Ministru kabineta 2006.gada 21.novembra noteikumi Nr.956) 4. pielikums Prasības Nacionālā krājuma priekšmetu eksponēšanai.

Mākslinieciskās koncepcijas konkursā tika iesniegti trīs pieteikumi ar devīzēm: MTZ_19, RAD 13 un Likumsakarīga attīstība.  Vērtējot iesniegtos darbus žūrijas komisijas locekļi līdz pat rezultātu paziņošanai nebija informēti par iesniegto darbu autoriem, tādējādi veicinot objektīvu vērtēšanu, kurā noteicošais ir kvalitatīvs iesniegtais projekts.

Vērtēšanas komisija sastāvā bija Līvija Zepa – Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja direktore un vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja, Zane Grīnvalde – Madonas muzeja izglītojošā darba nodaļas vadītāja, Ilze Gaujēna – Madonas muzeja kultūrvēstures nodaļas vadītāja, Līga Irbe – Madonas muzeja galvenā speciāliste, Zigfrīds Gora – Madonas novada domes priekšsēdētāja vietnieks, Kristīne Skrīvere – Cēsu vēstures un mākslas muzeja vadītāja, Marita Kazakēviča – Madonas Valsts ģimnāzijas vēstures un kulturoloģijas skolotāja. Vērtēšanas komisijas atbildīgā sekretāre – Laima Rēvele.

Vislielāko punktu skaitu ieguva iesniegtā mākslinieciskā koncepcija ar devīzi MTZ_19 – ar viskvalitatīvāk izstrādāto piedāvājumi, kas atbilst sagatavotajai Madonas muzeja speciālistu izstrādātajai satura koncepcijai, parādot Madonas novada vēsturi 7 gadsimtu garumā saistoši, interaktīvi un daudzpusīgi tā, lai ekspozīcija būtu interesanta apmeklētājam neatkarīgi no zināšanām par Madonas novada vēsturi un tās nozīmi Latvijas vēstures kontekstā. Piedāvātā mākslinieciskā koncepcija, lai arī bez izteiktām oriģinālām detaļām, ir pārdomāta un parāda katru no vēstures laika posmiem, pievēršot uzmanību detaļām un konkrētā laika raksturojumam. Plānojot projekta realizāciju,  nepieciešama cieša sadarbība ar izstādes satura veidotājiem, pilnveidojot māksliniecisko risinājumu.

19.oktobrī notika žūrijas komisijas atklātā sēdē, kurā tika paziņoti rezultāti un atšifrētas koncepciju devīzes. MTZ_19 ieguva 348 punktus /no iespējamiem 510 punktiem/, bet otro / trešo vietu ar 221 punktu dalīja “RAD 13” un “Likumsakarīga attīstība”. MTZ_19 autors ir mākslinieks Egils Mednis un Zanda Zībiņa.

Sakām lielu PALDIES visiem iesniegto darbu autoriem!



Zane Grīnvalde
‌Projekta vadītāja un Madonas muzeja izglītojošā darba nodaļas vadītāja
‌Tālr. 64823844; 29418187
‌E-pasts: z.grinvalde@madona.lv

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums