.

Kanādas vēstnieka vizīte Madonas novadā

iesūtīts: 2018.03.29 09:27
28. martā reģionālo vizīšu ietvaros Madonas novadu apmeklēja Kanādas pilnvarotais un ārkārtējais vēstnieks Latvijā, Lietuvā un Igaunijā Alēns Osērs (Alain Hausser). Vizītes mērķis bija iepazīties gan ar interešu izglītības iespējām Madonā, gan ar uzņēmējdarbības vidi novadā.

Dienas garumā tika apmeklētas vairākas iestādes un uzņēmumi.

Tikšanās laikā Madonas novada pašvaldībā ar Madonas novada domes priekšsēdētāju Agri Lungeviču, priekšsēdētāja vietnieku Zigfrīdu Goru, Izglītības nodaļas vadītāju Solvitu Seržāni un Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas vadītāja p.i. Ilzi Voginu vēstnieks un divas vēstniecības pārstāves tika iepazīstināts ar aktualitātēm mūsu novadā, ar realizētajiem un plānotajiem projektiem kultūras, izglītības, sociālās, uzņēmējdarbības jomās. Plašākas diskusijas izvērtās par iedzīvotāju skaita samazināšanos, par tendencēm nākotnē, par Kanādas vēstniecības darbību Latvijā un iespējām sadarboties.

Ar interesi vēstnieks apskatīja sporta un atpūtas bāzi "Smeceres sils", novērtējot tās nākotnes perspektīvas un plānus turpmākai attīstībai.

LIAA Biznesa inkubators "Ideju cehs" vēstnieks tika plaši iepazīstināts ar uzņēmējdarbības iespējām un tās atbalsta formām Madonas novadā. Pieredzē dalījās viena jaunajām uzņēmējām, inkubatora dalībniece, savukārt, īpašu vēstnieka interesi izraisīja Madonas skolēnu mācību uzņēmumu aktīvā darbība un to gūtie panākumi konkursos.

Dienas pirmā puse tika noslēgta, apskatot Jāņa Simsona Madonas mākslas skolu, kur tās direktore Kristīne Šulce izrādīja telpas un sniedza aizraujošu priekšstatu par mācību procesu, skolas daudzveidīgajām programmām. Vēstniekam simpatizēja skolas radošā atmosfēra, īpašā aura un jaunāko inovāciju un tehnoloģiju ieviešana mācību procesā.

Pēcpusdienā vēstniekam bija iespēja iepazīties ar SIA "Madonas karameles" gardumu ražošanas procesu. Tas radīja patiesu prieku un deva iespēju arī pašiem izmēģināt prasmes karameļu veidošanā. Tāpat vēstnieks uzzināja par Madonas novada pašvaldības sniegtā finansiālā atbalsta ieviešanu dzīvē konkrētā uzņēmuma gadījumā. Tāpat tika izteikts ierosinājums karameļu ražošanā izmantot Kanādas kļavu sīrupu.

Vizītes turpinājumā vēstnieks viesojās divos lielākajos Madonas novada kokapstrādes uzņēmumos SIA "Latvāņi" un SIA "Baltic block". Vēstnieku pozitīvi pārsteidza ģimenes spēks un uzņēmība kokapstrādes grupā SIA "Latvāņi", abu uzņēmumu pārstāvju neatlaidība, mērķtiecība un tālredzība, arvien jaunu tehnoloģisko līniju ieviešanā. Tikšanās laikā abu uzņēmumu darbības specifikas rūpīga iepazīšana rezultējās saturīgās un produktīvās diskusijās, saredzot iespējas sadarboties ar vēstniecību un gūt nepieciešamo atbalstu.


Alēns Osērs vizīti noslēdzot atzina, ka ir iedvesmots, pozitīvi pārsteigts un iepriecināts par dienas laikā dzirdētajiem veiksmes stāstiem. Taču ar vienu dienu ir par maz, lai uzzinātu visu, ko Madonas novads piedāvā, ko te iespējams apskatīt, tāpēc no sirds aicinājām vēstnieku atgriezties Madonas novadā vasarā, iepazīstot tūrisma un atpūtas iespējas.

Droši varam secināt, ka Kanādas vēstniecība ir ieinteresēta sadarbībai ar pašvaldībām Latvijas reģionos uzņēmējdarbības jautājumos, tāpat tika ievadītas sarunas par iespējamo iesaisti Kanādas piedāvātajos projektos izglītības jomā, kas nupat uzsākti Latvijā. 


VIDEO.

Informāciju sagatavoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums