.

Notikusi pirmā Latvijas 100 gadei veltītās darba grupas sanāksme

iesūtīts: 2017.03.24 09:35
23. martā Madonas novada pašvaldībā notika pirmā Latvijas simtgadei veltītās darba grupas sanāksme. Sanāksmes gaitā darba grupas vadītāja, deputāte Valda Kļaviņa aicināja klātesošos izteikt priekšlikumus valsts jubilejai veltīto pasākumu norisei. Tā kā svinības paredzētas ilgākā laika posmā, tika izteiktas gan konkrētas idejas, gan ieceres, kuru realizēšanai nepieciešams vairāk laika un jāapzin iespējamie resursi.

Darba grupas dalībnieki bija vienisprātis, ka Madonas novadā norisināsies Latvijas simtgadei veltīto atklāšanas pasākumu cikls laika posmā no 30. aprīļa līdz 4. maijam. Lai arī informācija tiks precizēta un publicēta "Madonas novada Vēstnesī", jau tagad zināms, ka atklāšanas pasākumi norisināsies Bērzaunē, kur baznīcā koris "Dziedonis" sniegs koncertu (latvju mise "Daugava"), savukārt 1. maijā Madonā tiks organzēts konkurss skolēniem "Es mīlu tevi, Madona", bet 3. un 4. maijā novadā norisināsies Baltā galdauta svētki. Tostarp Madonas Valsts ģimnāzija 3. maijā rīkos svētkus pie Gaiziņkalna - "No Gaiziņa Latviju redzot".

No turpmākajām iecerēm grupas dalībnieki minēja dažādus ar kultūras, vides un kultūrvēsturiskām norisēm saistītus pasākumus. Gunita Kļaviņa izteica ieceri sadarbībā ar novada Represēto biedrību izdot grāmatu par Madonas novada politiski represētajiem, Mārtiņš Bergs un Jānis Kļaviņš izteica priekšlikumu apsekot un sakārtot novada kultūrvēsturisko piemiņas vietu stāvokli, kā arī par skolēnu simfonisko orķestru salidojumu veltītu Lāčplēša dienai, Kristīne Šulce un Dāvis Veckalniņš ieteica rīkot mākslas un foto plenērus, jaunu animāciju veidošanu, Solvita Seržāne un Agnese Silupa norādīja uz īpašu stādījumu un apzaļumošanas projektu īstenošanu, Dziesmu vietas labiekārtošanu, Aigars Noviks informēja par kinoteātra aktivitātēm, kā ietvaros tiks rādītas jaunas latviešu aktierfilmas, bet Laimdota Ivanova ierosināja izveidot piemiņas vietu Mežu dienu tradīcijas iedibinātājam Ļaudonas pagastā.

Kopumā ideju izskanēja daudz, kas arī bija pirmās sanāksmes mērķis - noorganizēt prāta vētru, kas pavērtu turpmākos darbības virzienus.

Kā ziņots, Latvijas valsts simtgades svinības noritēs no 2017. gada aprīļa ar Latgales kongresa simts gadu svinēšanu līdz Latvijas starptautiskas atzīšanas simtgadei 2021. gada janvārī ar svētku kulmināciju 2018. gadā. Latvijas valsts simtgades svinību vēstījums ir "Es esmu Latvija" un tā vadmotīvs ir "Es daru Latviju, es radu Latviju", aicinot ikkatru iesaistīties svētku sagatavošanā un svinēšanā, kopīgi un atbildīgi pieminot Latvijas vēstures notikumus un stiprinot pamatu Latvijas nākotnei.

Dz. Stradiņa

D. Veckalniņa foto

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums