.

Mārcienas pansionātu plānots atvērt rudenī

iesūtīts: 2016.04.04 09:34
Viens no iemesliem kā pēc pieņemts lēmums par pansionāta izveidi Mārcienā ir fakts, ka Madonas slimnīcai trūkst telpu tās funkciju nodrošināšanai. Tāpat pieprasījums pēc vietām pansionātā ir liels, taču šobrīd Madonas pansionāts spēj uzņemt aptuveni 30 personas.

Mārcienas pansionātā būs iespējams komfortabli dzīvot divtik daudz personām, tā telpas ir plašas, gaišas, izremontētas un arī apkārtne rada patīkamu noskaņu, atšķirībā no patstāvīgas  atrašanās slimnīcas ēkā. Aiz pansionāta ēkas izveidots neliels parciņš ar divām lapenēm un bruģētiem pastaigu ceļiem.

Jautāju projekta vadītājai Indrai Kārkliņai, cik ilgi rit renovācijas darbi Mārcienas pansionātā un kad plānots tos pabeigt?

Līgums par bijušās Mārcienas pirmsskolas izglītības iestādes rekonstrukcija par pansionātu tika noslēgts 2015.gada 26.martā, paredzot, ka rekonstrukcijas būvdarbi ilgs 10 mēnešus, taču tuvojoties līguma izpildes termiņa noslēgumam un risinot tehniskos jautājumus objektā (lifta ārējo durvju izbūves darbi, siltummezgla izbūve pansionāta ēkā, papildus elektromontāžas darbi u.c.), kas bija radušies būvniecības laikā, tika konstatēts, ka līguma termiņos, to nav iespējams izdarīt. Tāpēc tika lūgts līguma termiņa pagarinājuma līdz 2016. gada 29. aprīlim.

Būvdarbus objektā uzsāka SIA „Vidzemes energoceltnieks”, taču 2015. gada 31. jūlijā tika veikta uzņēmuma reorganizācija, kā rezultāta darbus objektā turpina SIA “WOLTEC”. Objekta autoruzraudzību nodrošina projektētāju grupa SIA „B&L projekti”, būvuzraudzību SIA „Skaidrītes Zepas birojs”. Siltummezgla izbūves darbus pansionātā veic SIA „Madonas Siltums”

Kad plānots atvērt pansionātu?

Pansionātu plānots atvērt rudenī. Rit noslēguma darbi, kas attiecas uz būvniecību. Taču, lai gaidāmie iemītnieki varētu uzsākt dzīvi pansionātā, to ir nepieciešamas aprīkot ar mēbelēm un inventāru. Šobrīd noris sagatavošanās process, pansionāta vadītāja Dace Zeile strādā pie aprīkojuma un inventāra apzināšanas, lai varētu izsludināt iepirkumu to iegādei.

Kādas ir apjomīgā projekta izmaksas un no kurienes gūts finansējums tā realizēšanai?

Uz šo brīdi kopējās būvniecības izmaksas, t.sk. autoruzraudzības un būvuzraudzības izmaksas ir EUR 953 071,48. Šobrīd noris darbi pansionāta otrajā un trešajā stāvā, kā arī virtuves daļā. Noslēguma posmam atstāts pansionāta ēkas pirmais stāvs, kur darbus paredzēts veikt aprīļa mēnesī. Pansionātā ir izbūvēta jauna ventilācijas sistēma, apkures sistēma, ūdens un kanalizācijas tīkli, ēkas 1.stāvā izbūvēts jauns siltummezgls, izbūvēts lifts, veikts telpu kosmētiskais remonts, objektā ir nodrošināta vides pieejamība personām ar kustību traucējumiem, pansionāta iemītniekiem pansionātā ir nodrošināta iespēja apmeklēt izveidoto kapelu, atpūtas iespējas ārpus pansionāta telpām, apmeklējot izveidoto atpūtas laukumu pie pansionāta.Vēl nepieciešams veikt ēkas jumta un ieejas jumtu remontus. Jumta remontdarbus veiks SIA „Jēkabpils būve”. Nepieciešams izveidot ugunsdzēsības ņemšanas vietu un izbūvēt hidrantu, no kura nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināta ūdens padeve, šos darbus veiks SIA „Madonas ūdens”.

Visas izmaksas, kas attiecas uz objektu sedz Madonas novada pašvaldība ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Jautājumu Mārcienas pansionāta vadītājai Dacei Zelei, kas ir tas, ko Mārcienas pansionāts varēs piedāvāt klientiem?

Īsumā, tā ir saulaina, gaiša trīs stāvu ēka, kurā ir ierīkots moderns lifts. Pansionāta iemītniekiem būs pieejamas viena vienvietīgā un trīsdesmit divvietīgās istabas. Katrā istabā būs iespējams pieslēgt TV un izmantot internetu. Katrā istabā ir ierīkots atsevišķs sanmezgls un katrā stāvā ir plaša vannas un dušas telpa. Otrajā un trešajā stāvā būs plašas atpūtas telpas ar aprīkotām virtuvēm klientu un apmeklētāju vajadzībām. Pirmajā stāvā būs plaša ēdamzāle, kurā būs iespējams rīkot arī viesības un kultūras pasākumus. Ierīkots plašs pastaigas laukums ar soliņiem un divām lapenēm, vēl tiks stādīti košumkrūmi, ogulāji un puķes.  Nodrošināta vides pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Pansionāta iemītniekiem būs pieejamas īpašas procedūras, tehniskās palīgierīces, plaša vingrošanas telpa, kurā fizioterapeita uzraudzībā notiks ārstnieciskā vingrošana grupās, gan arī individuālā kustību terapija.

Kāda varētu būt mēneša maksa un cik gultasvietu varētu būt pansionātā?

Pašlaik tiek veikti aprēķini. Pansionātā pietiks vietas 61 personai, kas ir divtik vairāk kā pašreiz Madonas pansionātā.

Cik darbinieku tajā strādās un kas notiks ar darbiniekiem, kas šobrīd strādā Madonas pansionātā? Vai visi saglabās darba vietas?

Ar novada pašvaldības domes lēmumu ir apstiprinātas 28 amata vienības. Esam uzrunājuši Madonas pansionāta esošos darbiniekus, piedāvājot darba iespējas Mārcienas pansionātā. Taču cik personu piekritīs šim piedāvājumam, vēl nav skaidri zināms.


Kāds ieguvums tas būs Mārcienas pagastam?

Jaunais pansionāts noteikti būs ieguvums visam novadam. Mārcienas pagastam tas, iespējams, dos jaunas darba vietas. Ieguvēji būs arī Mārcienas sākumskola ar pirmskolas iestādi, kuras audzēkņiem pansionāta moderni aprīkotā virtuve sniegs ēdināšanas pakalpojumu. Novada centrs no mums nav tālu, labi organizēts ir arī sabiedriskais transports.

E.Miķelsone

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums