.

Pie J. Simsona Madonas mākslas skolas iestādīts miera koks

iesūtīts: 2015.09.21 18:13
21.septembrī tika atzīmēta Pasaules miera diena, kad vairāk kā 5000 skolas visā pasaulē vienojās kopīgā aktivitātē-simboliskā koku stādīšanā. Projektā piedalījās tās Latvijas skolas, kuras ik gadu Meža dienu aktivitātēs stāda un kopj mežus. Akcijā “Iestādi koku mieram” piedalījās arī Jāņa Simsona Madonas mākslas skola.

Šī koku stādīšana ir Pasaules projekta “100 miljoni koku” (100 million trees by 2017) sastāvdaļa.

Pie J.Simsona Madonas mākslas iestādīta Subalpīnā baltegle (Abies lasiocarpa 'Compacta'), kas būs ne tikai dekoratīvs akcents dobē, bet arī Ziemassvētku eglīte, kas priecēs acis svētku laikā.

Kā stāsta Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas direktore Kristīne Šulce, skola ir uzsākusi savas pastāvēšanas 40. gadu un viens no nozīmīgākajiem darbiem ir teritorijas labiekārtošana. Teritorijas apstādījumu projekts tika izstrādāts augu sortimentu pamatā izvēloties no Latvijas Valsts Mežu Kalsnavas kokaudzētavas piedāvājuma, par ko sakām lielu paldies, teic K.Šulce.

Apstādījumu projektā kopumā iekļauts ap 400 stādu (mūžzaļie kokaugi, dekoratīvie krūmi, ziemcietes), no kuriem vairāk kā 200 stādu (kas veido pamatkompozīciju un lielākos dobes laukumus) ziedo Latvijas valsts meži. Dobes tiks ierīkotas līdz šī gada oktobra sākumam, savukārt pavasarī tiks aizstādītie tie laukumi, kuros plānotas ziemcietes. 

Teritorijas sakopšanas, zemes sagatavošanas un ielabošanas darbus veic Madonas īpašumu uzturēšanas nodaļa, kas līdziesaistījās arī apstādījumu stādīšanā.

Informāciju ievietoja: E.Miķelsone

Foto: Agnese Silupa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums