.

Nobalso par labāko konkursa "LMT Latvijai" Madonas novada projektu

iesūtīts: 2015.05.11 10:50
Sākusies projekta "LMT Latvijai" balsošana! Madonas novada iedzīvotāji bijuši īpaši aktīvi, iesniegtas 15 dažādas idejas!

Projektu konkursa LMT Latvijai ietvaros Madonas novadā iesniegti 15 projekti, no kuriem visi izvirzīti konkursa otrajai kārtai. No 11. līdz 28. maijam ikvienam Madonas novada iedzīvotājam būs iespēja balsot par sev nozīmīgāko iniciatīvu, lai ar LMT atbalstu tā tiktu īstenota.

Projektu konkursā varēja piedalīties ikviens Madonas novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa vai nevalstiskā organizācija, kas vēlējās īstenot idejas un sniegt ieguldījumu sava novada attīstībā. Iesniegtajos projektos atspoguļotas dažādas Madonas novada iedzīvotājiem būtiskas tēmas. Visvairāk projektu iesniegts drošas un labiekārtotas vides izveidošanai novadā, kas novada iedzīvotājiem un viesiem sniegtu iespēju pavadīt laiku sakoptā un drošā vidē.

Biedrība “Ozols un zīle” vēlas popularizēt aktīvu dzīvesveidu, tāpēc pieteikusi projektu, kas paredz sporta inventāra iegādi izmantošanai Liezēres pagastā. Savukārt projekta “Āra trenažieriem Kusā būt!” ietvaros iecerēts uzstādīt āra trenažierus. Madonas novadā iesniegts arī projekts galda tenisa un ielu vingrošanas veicināšanai Mārcienas pagastā, kas paredz uzstādīt āra galda tenisu, pievilkšanās stieņus un basketbola grozu.

Praulienā iecerēts skolas teritorijā izveidot divus pludmales volejbola laukumus un labiekārtot to apkārtni. Savukārt Jaunkalsnavas publiskā hokeja laukuma galos LMT Latvijai projekta ietvaros plānots iegādāties un uzstādīt aizsargtīklu, lai hokeja ripa neizlidotu ārpus laukuma. Lazdonas pamatskola iesniegusi projektu, kas ļautu skolas sporta laukumā ierīkot jaunas un drošas vingrošanas konstrukcijas.

Divi projekti iesniegti brīvā laika pavadīšanai Lubāna ezera apkārtnē. Viens no tiem vēlas Madonas distanču slēpošanas tradīcijas iedzīvināt arī novada tālākajā punktā un iegādāties slēpes. Otrs mudina doties Lubāna ezera iepazīšanas piedzīvojumā ar airu dēli, pavadot laiku svaigā gaisā, ārpus ierastās komforta zonas. Savukārt Madonas novada lielākais motoklubs “Kalsnava MB” pieteicis projektu esošās treniņu trases pilnveidošanai.

Projektu konkursā iesniegts arī projekts Kalsnavas pagasta centrā esošā parka labiekārtošanai, kurā plānots uzstādīt soliņus, atkritumu urnas un veikt apzaļumošanu. Labiekārtot plānots arī Sarkaņu bibliotēkas apkārtni, kurai dzejniece un publiciste Anda Līce dāvinājusi ne vien savas grāmatas, bet arī stādus no savas kolekcijas. Projekta ietvaros plānots uzstādīt tāfeli, uz kuras rakstīt A. Līces dzejoļus, kā arī izveidot puķu dobi.

Biedrība “Mēs – Barkavas pagastam” konkursam iesniegusi projektu, kura ietvaros iecerēts palīdzēt Barkavas jauniešu deju kolektīvam nokomplektēt tautastērpus gaidāmajiem Dziesmu un Deju svētkiem. Savukārt Praulienas pagasta PII “Pasaciņa” projektu konkursā LMT Latvijai piedalās ar ieceri pilnveidot bērnu rotaļu laukumu.

Pie Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas projekta ietvaros plānots izveidot vides objektu un plašu koku un krūmu kolekciju, kas iezīmētu Jāņa Simsona vārdu Madonas pilsētvidē. Savukārt biedrība “Aronas pīlādzis” vēlas iekārtot Dabas – sajūtu taku, kas veidota no dažādiem segumiem – čiekuriem, akmeņiem un citiem.

 Iedzīvotāju balsojumam izvirzītie projekti:

1.             Aktivitātes visām paaudzēm! (Projekta iesniedzēji Marika Prokiraite, Biedrība “Ozols un zīle’’)

2.             Atbalsts motosportam Madonas novadā (Projekta iesniedzējs Agris Lungevičs, biedrība “Motoklubs Kalsnava MB”)

3.             Āra trenažieriem Kusā būt! (Projekta iesniedzējs Kristīne Rizga, Ilze Celitāne)

4.             Barkavas jauniešu deju kolektīva atbalsts (Projekta iesniedzējs Aleksandrs Šrubs, biedrība “Mēs-Barkavas pagastam”)

5.             Brīvā laika pavadīšanas iespēju dažādošana Mārcienas pagastā (Projekta iesniedzējs Kristīne Rizga, Ilze Celitāne)

6.             Dabas – sajūtu taka (Projekta iesniedzējs Inese Skraustiņa, Biedrība “Aronas pīlādzis)

7.             Hokeja laukuma labiekārtošana Jaunkalsnavā (Projekta iesniedzējs biedrība „Kalsnavas jaunieši”)

8.             Katrs pats savas laimes kalējs (Projekta iesniedzējs Gatis Teilis)

9.             PII „Pasaciņa” bērnu laukuma labiekārtošana (Projekta iesniedzējs Guna Ruļuka, Praulienas pagasta PII “Pasaciņa”)

10.         Pludmales volejbola laukumu izveide Praulienā (Projekta iesniedzējs Sarmīte Lazdiņa, biedrība “Ritentiņš”)

11.         “Rakt un rakstīt…” /A.Līce/ (Projekta iesniedzējs Irina Bačuka, Sarkaņu pagasta pārvalde)

12.         Slēpo, Madona! (Projekta iesniedzējs Līga Dreiškina, biedrība “Pie Kraujas”)

13.         Veselībai un dzīvotpriekam (Projekta iesniedzējs Kristīne Mutore, Lazdonas pamatskola)

14.         Vides objekta un apstādījumu izveide pie Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas

(Projekta iesniedzējs Kristīne Šulce, Madonas mākslas skolas atbalsta biedrība)

15.         What`SUP, Madona? (Projekta iesniedzējs Līga Dreiškina, biedrība “Pie Kraujas”)

Visu žūrijas izvirzīto projektu apraksti lasāmi pašvaldības mājaslapā. To, kuri projekti saņems finansiālu atbalstu, noteiks Madonas novada iedzīvotāju balsojums, kurā tiks noteikti ne vairāk kā pieci konkursa uzvarētāji. Katrs projekta pieteicējs pretendē uz 500 – 2000 EUR lielu finansējumu. Balsot būs iespējams sekojošos veidos:

·         Madonas novada pašvaldībā, Klientu apkalpošanas zāles 101. kabinetā, Saieta laukumā 1, aizpildot anketu;

·         Interneta vietnē www.lmt.lv sadaļā LMT Latvijai (www.lmt.lv/lmtlatvijai). No vienas IP adreses par noteikta novada projektiem var nobalsot tikai vienu reizi.

·         Ja esi LMT klients, vari balsot ar īsziņu, nosūtot izvēlētā projekta identifikāciju uz 1668. Piemēram, balsojot par Madonas novada projektu ar 1. numuru, sūti tekstu Madona1, par 2. – Madona2 utt. Īsziņai tiek piemērota standarta īsziņas cena.


Iedzīvotāju balsojums ilgs no 11. maija līdz 28. maija plkst. 17:00. Rezultātu paziņošana Madonā notiks 9. jūnijā.

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums