Palielinās publiskā interneta pieejas punktu skaitu novadā

iesūtīts: 2014.08.20 13:10
Lai internets būtu pieejams plašākām sabiedrības grupām, Madonas novadā tiks izveidoti jauni, kā arī papildināti esošie publiskās interneta pieejas punkti.

Mūsdienās arvien pieaug moderno tehnoloģiju nozīme ikdienā. Dators un internets lielai daļai cilvēku kļuvis par neaizvietojamu palīgu ikdienā, piemēram, rēķinu un dažādu pakalpojumu apmaksāšanā, komunikācijā ar tuviem un tāliem radiem un draugiem, studiju darbu rakstīšanā, jaunu recepšu un izdevīgāko rezerves daļu meklēšanā.

Katrā no mūsu novada 14 pagastiem ir bibliotēka ar lielāku vai mazāku literatūras krājumu. Tāpat tajos brīvai izmantošanai pieejami datori ar interneta pieslēgumu. Projekta ietvaros katrā pagastā 1 bibliotēkai tiks iegādāts jauns dators, kā arī multifunkcionālā iekārta-printeris, skeneris un kopētājs vienā. Savukārt Madonas pilsētas bibliotēkai tiks iegādāti 4 jauni datori un viena multifunkcionālā iekārtā.

Bez tā tiks izveidotas arī 14 jaunas bezmaksas bezvadu interneta pieejas zonas- 3 no tām Madonā, pārējās pagastos.

Bezmaksas bezvadu interneta pieejas zonas būs Lubāna mitrāja informācijas centrā, Dzelzavas brīvā laika centrā "Kāre", Kalsnavas jauniešu centrā, Sarkaņu jauniešu centrā, Ļaudonas jauniešu centrā "Acs", Mētrienas, Mārcienas un Liezēres pamatskolās, kā Barkavas, Lazdonas un Bērzaunes pagastu pārvaldēs. Savukārt Madonas pilsētās bezmaksas bezvadu interneta zonas būs Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā (Madonas novada TIC), jaunatnes iniciatīvu centrā "Kubs" un jauniešu iniciatīvas centrā "Burbulis". 

Jauns publiskās interneta pieejas punkts tiks izveidots sporta un atpūtas bāzē “Smecers sils”. Smeceres sila sporta un atpūtas bāze izaugusi par starptautiska mēroga sacensību un sporta nometņu vietu, tāpēc svarīgi, lai tās apmeklētājiem būtu pieejams arī internets. Projekta ietvaros tiks iegādāti 3 jauni datori, multifunkcionāls printeris, kā arī nodrošināts interneta pieslēgums.

Kopējais finansējums projekta realizācijai ir EUR 98227.06.

Madonas novada pašvaldībai pieejamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums (85%) - EUR 83493. Pašvaldības līdzfinansējums – EUR 14734.06, kas sastāv no Valsts budžeta dotācijas (3%) - EUR 2946.81 un pašvaldības budžeta finansējuma - EUR 11787.25.


Projekta realizēšana tiks uzsākta nākamā gada sākumā.

Edīte Miķelsone

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums