Eiropas Autoru dienas aktivitātes nedēļas garumā

Ziņa publicēta 28.03.2024
No 25. līdz 28.martam skolēnu grupām bija iespēja piedalīties trīs veidu aktivitātēs.


Eiropas Autoru diena ir ikgadēja Eiropas līmenī rosināta iniciatīva, lai godinātu Eiropas autoru radīto literatūru, interesi par grāmatām un rosinātu to lasīšanu, iedvesmotu lasītājus iepazīt Eiropas literatūras un valodu daudzveidību.

Vecāko klašu skolēni iepazina neparasto grāmatas radīšanas procesu nodarbībā "No idejas līdz grāmatai" kopā ar dzejnieci Sarmīti Radiņu, uzzinot par dzimtas un vides ietekmi uz radošumu, par lasīšanas paradumu ietekmi uz valodu, vārdu krājumu un radīšanas prieku, kā arī varēja paši veidot dzejoļus no autores dzejas rindām.

Lielākie bērni piedalījās valodu spēlē "Kā skan Pepija Garzeķe?", zinot vai minot, kādās valodās tiek lasīts teksts no grāmatas par Pepiju, kā arī iepazina aizraujošo Pepijas pasauli caur stāstiem un sarunām.

Jaunākā vecuma skolēnu grupas devās ceļojumā pa Eiropas grāmatu varoņu takām, noskaidrojot, kādas valstis tie pārstāv, kopīgi lasot un diskutējot, kā arī balsojot par saviem mīļākajiem grāmatu varoņiem. Balsojuma rezultātā 1.vietu ieguva Karlsons no Zviedrijas, 2.vietu - Pifs no Francijas, 3.vietu - Kika Mika no Lietuvas. 

Paldies par aktīvu dalību Madonas pilsētas vidusskolas, Praulienas pamatskolas un Andreja Eglīša Ļaudonas pamatskolas darbiniekiem un skolēniem!