Izstāde "Gadsimta pietura - Madona bibliotēka" Kraukļos

Ziņa publicēta 02.02.2024
2023. gads bija zīmīgs ar gadsimta sagaidīšanu Madonas novada bibliotēkā. Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs sadarbojoties ar kaimiņiem Madonas novada bibliotēkā piedāvā ielūkoties bibliotēkas ikdienas procesos 100 gadu garumā.


       Par bibliotēkas dibināšanas brīdi ir uzskatāms, kad 1922.gadā (5. septembrī) vietējā skolotāju arodbiedrība griezās Kultūras fondā ar lūgumu atļaut atvērt bibliotēku. 1922. gada decembrī „Valdības Vēstnesī” tika izsludināts, ka skolotāju arodbiedrībai un kultūras organizācijai „Kultūras balss”(arī tāda nosaukuma veikals) bija piešķīris naudas līdzekļus bibliotēkas dibināšanai. Grāmatas bija saņēmis novadnieks, ļaudonietis, bibliogrāfs, grāmatnieks un sabiedriskais darbinieks Teodors Līventāls. 1923. gada 26. februārī tika saņemtas 505 grāmatas par summu 440 Ls. Šis datums uzskatāms par bibliotēkas dibināšanas dienu.

        Atzīmējot apaļo dzimšanas dienas gadu ir tapusi izstāde “Gadsimta pietura – MADONAS BIBLIOTĒKA”. Tā ļaus apmeklētājam iepazīties ar cilvēkiem, kuri ir pamats jebkurai sabiedrības labā strādājošai iestādei. Izstādē gadsimta garumā dos iespēju iedziļināties grāmatas ceļā bibliotēkas koridoros līdz lasītāja rokām, iepazīstinās ar Madonas bibliotekāru panākumiem gadu gaitā, pārmaiņām, pielāgošanos un dažādiem pārmaiņu procesiem. ( 6planšetes )


Informāciju sagatavoja 
Larisa Maligina, 
Cesvaines pagasta
Kraukļu bibliotēkas vadītāja
T: 64800804