Eiropas Kiberdrošības mēneša aktivitātes rit pilnā sparā

Ziņa publicēta 27.10.2023
Eiropas Kiberdrošības mēneša un Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļas ietvaros Europe Direct Gulbene pasākumu norises vietā Madonā notika lekcija “IT drošība, apdraudējumi”, nodarbība “Medijpratības meistars?!”, centra apmeklētājiem tika sniegtas individuālas konsultācijas par drošu tehnoloģiju lietošanu, par apdraudējumiem virtuālajā vidē, par viltus ziņām un citiem vietējo sabiedrību interesējošiem jautājumiem.

Lekcijā “IT drošība, apdraudējumi” tika akcentēti izplatītākiem apdraudējumu veidi, sniegti praktiski ieteikumi kā sevi un savas ierīces pasargāt no dažādiem riskiem.

Nodarbībā “Medijpratības meistars?!” tika aplūkoti reālus piemērus, kā atpazīt viltus ziņas, safabricētas fotogrāfijas, tika dots ieskats mākslīgā intelekta iespējās un galvenajos draudos, noskaidrots, kas ir dziļviltojumi, iepazīti resursi un izzinātas iespējas, kā attīstīt meistarību medijpratībā.

Prieks un lepnums par lekcijas apmeklētāju, kura 92 gados aktīvi lieto datoru, mobilo tālruni un izrāda neviltotu interesi par Informācijas tehnoloģiju drošību, aktualitātēm informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā.

30.oktobrī aicinām uz individuālajām konsultācijām, bet 31.oktobrī ar nodarbībām bērniem "Kā nepazust internetā" viesosimies Praulienas pamatskolā.