Aicinām tiešraidē vērot konferenci “Eiropas Savienība – mūsu ikdienā un mācību stundā”

Ziņa publicēta 25.08.2023
Pirmdien, 28. augustā, aicinām tiešraidē sekot izglītības nozares darbiniekiem domātai konferencei “Eiropas Savienība – mūsu ikdienā un mācību stundā”.

Konferences tiešraide būs vērojama gan Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Facebook lapā ((1) Facebook), gan ES mājas vietnē www.esmaja.lv, kā arī portālā LSM. Tiešraide būs vērojama no plkst. 10.00 – 12.40.
 
Konferenci atklās Jete Miezīte un Jēkabs Dzirkalis, jaunieši, kas absolvējuši “Prakses kalves” projektu un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre. Konferencē piedalīsies Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, sakot uzrunu un diskutējot ar klātesošajiem par tēmu “Ko var prezidents, un ko var skolotājs?”. Savukārt uz Latvijas sasniegumiem un paveikto, esot daļai no ES jau divdesmit gadus, atskatīsies Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete. Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs un Rīgas Stradiņa universitātes profesors Andris Sprūds ar klātesošajiem sarunāsies par to, kāda ir un turpmāk būs Eiropas Savienība. Izglītības tehnoloģiju uzņēmuma “Edurio” Latvijas komandas vadītāja Lauma Tuča runās par demokrātijas kultūru nākotnes izglītībā, bet Jūrmalas Izglītības pārvaldes vadītājs, biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” valdes loceklis Edgars Bērziņš iepazīstinās ar Eiropas tematikas izziņas un metodisko materiālu integrāciju mācību procesā. Konferences pirmās daļas noslēgumā kopā ar Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītāju un Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieku Uģi Lībieti ieskatīsimies Eiropas informatīvās telpas aktualitātēs un izglītības lomā demokrātijā.
 
Konferences otrajā daļā tās dalībnieki strādās darba grupās, izzinot metodiskos materiālus un instrumentus, lai ar Eiropu saistītus jautājumus labāk integrētu mācību saturā, kā arī iepazīsies ar labās prakses un pieredzes piemēriem.
 
Konferences programma.
 
 
PRESES NODAĻA
Eiropas Komisijas
pārstāvniecība Latvijā