Info grafiki par ES prioritārajiem jautājumiem

Ziņa publicēta 25.02.2019
Februārī Europe Direct informācijas centra Gulbenē ar informācijas punktiem Alūksnē un Madonā darbinieces izveidojušas trīs jaunas info grafikas - par BREXIT izaicinājumiem, Eiropas vēlēšanām 2019 un Latvijas 15 gadiem Eiropas Savienībā.

Info grafikas izstrādātas, lai vietējos iedzīvotājus informētu par aktuālajām norisēm Eiropas Savienībā un tuvinātu Eiropas Savienībā notiekošajiem procesiem, lai vietējai sabiedrībai ļautu apzināties, ka Eiropas nākotni veidojam mēs visi kopā.

Šajā mēnesī izvirzīti 3 prioritārie jautājumi - BREXIT izaicinājumi, Eiropas vēlēšanas 2019 un Latvijas 15 gadi Eiropas Savienībā.

Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības process

Kā zināms, šī gada 30.martā plkst. 01.00 pēc Latvijas laika Apvienotā Karaliste kļūs par trešo valsti (jeb valsti ārpus ES). Vēl joprojām ir ļoti daudz neatrisinātu problēmu un nesakārtotu jautājumu, tāpēc BREXIT process ir liels izaicinājums gan pašai Apvienotajai Karalistei, gan Eiropas Savienībai.

Plašāka informācija par BREXIT norisi pieejama: http://bit.ly/BREXIT2019.

Eiropas vēlēšanas 2019

‌Šī gada 25.maijā Latvijā notiks Eiropas vēlēšanas (iepriekš tās tika dēvētas par Eiropas Parlamenta vēlēšanām), kurās mums no Latvijas jāievēl 8 pārstāvji. Kopumā šogad tiks ievēlēti 705 Eiropas Parlamenta deputāti.

‌Vēlēšanās piedalīties drīkst 18 gadus sasnieguši Latvijas pilsoņi un citu ES dalībvalstu pilsoņi, kuri uzturas Latvijā un ir reģistrēti Latvijas Iedzīvotāju reģistrā un Latvijas Vēlētāju reģistrā.

‌Plašāka informācija par Eiropas vēlēšanām pieejama: http://bit.ly/EUE2019.

Latvijai -15 Eiropas Savienībā

Šī gada 1. maijā apritēs 15 gadi, kopš Latvija iestājusies Eiropas Savienībā. Šo gadu laikā veicināta mūsu valsts labklājība, esam iesaistījušies globālo procesu un drošības jautājumu risināšanā, valsts ilgtspējības veicināšanā. Bet tā ir tikai neliela daļa no guvumiem, ko mums sniedz dalība Eiropas Savienībā.

Plašāka informācija: http://bit.ly/LV-15ES.


‌Darbs pie info grafiku izstrādes notiks arī oktobra mēnesī, kad vietējās un reģionālās kopienas iedzīvotājiem piedāvāsim pārskatāmus informatīvos materiālus par eiro divdesmitgadi  un eiro 5 gadiem Latvijā, par atteikšanos no plastmasas izstrādājumiem un kampaņu “ES sargājam KOPĀ jeb EU protects”.


Informāciju apkopoja:

Daiga Poča-Lapiņa

Europe Direct informācijas centra Gulbenē

Madonas informācijas punkta koordinatore