Iepazīstam: Rakstnieka piezīmes. Proza. Baiba Zīle

Ziņa publicēta 27.06.2023
Šodien, 27. jūnijā, Madonas novada bibliotēkā viesojās rakstniece Baiba Zīle. Tiekoties ar lasītājiem un interesentiem, viņa stāstīja par savu daiļradi un pieredzēto gan Latvijā, gan Vācijā, kur rakstniece jau daudzus gadus dzīvo un strādā.

 Baiba Zīle rakstniecībā debitējusi ar pseidonīmu Anna Kravicka. Pirmā viņas sarakstītā grāmata “Dzīves simulācija” 2021. gadā, pēc sešpadsmit gadiem, tika izdota atkārtoti ar rakstnieces īsto vārdu.

Visas pārējās grāmatas izdotas ar autores īsto vārdu un tās ir: “Melu meistars” (2017), “Rausītis un karma” (2019), “Aukstākā ziema simt piecdesmit gados” (2020), “Alma – pasaules mala” (2021) un "Piezīmes no Citurzemes'' (2021). Tikšanās laikā interesentiem bija iespēja iepazīt rakstnieces personību un viņas sarakstīto grāmatu dažādos sižetus, galvenos varoņus un rakstītā vārda tapšanas procesu. Grāmatu autore dalījās atziņās par rakstīšanas pirmsākumiem savā dzīvē, par savu aizrautību ar īso stāstu rakstīšanu sociālo tīklu vidē un to pārtapšanu grāmatu formātā, par lugu rakstīšanu un sapni, ka tās kādreiz tiks arī iestudētas teātros.

Pasākuma apmeklētājiem radās arī daudz jautājumu, piemēram,  par grāmatas ceļu pie lasītājiem, sadarbojoties ar konkrētu grāmatu izdevniecību. Izskanēja jautājumi par dzīvi svešzemē un tur dzīvojošo latviešu interesi par literatūru, kā arī: “Vai Baiba ir izlasījusi visas savas mātes Monikas Zīles grāmatas?”, uz ko viņa vaļsirdīgi atbildēja, ka nē un ka tas nemaz nav iespējams, jo ir jālasa daudzu citu autoru darbi.    

 

Tikšanās ar rakstnieci Baibu Zīli tapusi Valsts kultūrkapitāla fonds atbalstītā projekta “Iepazīstam: Rakstnieka piezīmes. Proza“ ietvaros.