Saudzē klimatu!

Ziņa publicēta 03.11.2010
Šodien, 3.novembrī, Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novados tiek atklāts eseju/radošo darbu konkurss „Saudzē klimatu!”.

Konkursa mērķauditorija ir Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu 8.-12.klašu skolēni.

Konkursa ietvaros jauniešiem jāuzraksta eseja vai jāizveido radošs darbs (kolāža/aplikācija/zīmējums/plakāts u.c.) ar saukli „Saudzē klimatu”, atspoguļojot kādu no šobrīd Eiropas Savienībā ļoti aktuālajiem jautājumiem un problēmām: vide, vides piesārņojums, klimata mainība, dabas stihijas, enerģētika, energoefektivitāte, globālā sasilšana un citi temati. Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties ŠEIT.

Konkursu organizē Eiropas Savienības informācijas punkts Madonā, Madonas novada bibliotēka, sadarbojoties ar Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu bibliotēkām un skolām, ar mērķi: izzināt jauniešu izpratni par enerģētiku un klimata mainību, par sekām, ar ko jāsaskaras globālās sasilšanas rezultātā; paaugstināt skolēnu zināšanas par klimata saudzēšanu un palielināt aktivitāti vides problēmu risināšanā; paplašināt jauniešu izpratni par dabas saudzēšanas nozīmīgumu; kā arī veicināt jauniešu iztēli, rakstot esejas vai veidojot radošos darbus.

 

Konkurss tapis „Sabiedrības informēšanas projekta par Eiropas Savienības jautājumiem „Saudzē klimatu!”” ietvaros un to finansē Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, kas ar 2010.gada 1.janvāri koordinē Eiropas Savienības informācijas punktu darbību 32 Latvijas pilsētās”.

Daiga Lapiņa
Madonas novada bibliotēkas Eiropas Savienības informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja;
Eiropas Savienības informācijas punkta Madonā koordinatore

 

Array