Top izstāde “Gaiziņa skapis”

ziņa publicēta 17.08.2017
Lielāks foto Gaiziņkalna apkārtnē, viesu mājā “GaiziņStars” top pastāvīgi iekārtota izstāde par Gaiziņkalnu. Šobrīd viena no viesu mājas bijušajām viesu istabām ir piedzīvojusi radošas pārvērtības – tā pārtapusi par senlaicīgu skapi, kurā plānots izvietot informāciju par Gaiziņkalnu un tā apkārtni.

Izstādē plānots iekļaut informāciju par Gaiziņkalnu kā Latvijas augstāko kalnu un populāru atpūtas vietu, kā arī pieminēt Gaiziņa apkārtnes personības. Jau šobrīd topošajā izstādē jaunu mājvietu radusi Aleksandra Čaka vaska figūra, kas pārceļojusi no “Pelādu” mājām un pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu Latvijā ražotais velosipēda oriģināls, ar kuru savulaik Gaiziņa apkārtnes ainavas baudījis ne viens vien ceļinieks.  

Izstāde top ar Madonas novada pašvaldības finansiālo atbalstu, praktiskās un radošās idejas uz līguma pamata realizē Imanta Pulksteņa uzņēmums “Sinepes un medus”, informatīvajā atbalstā iesaistās ilggadējā Bērzaunes pagasta bibliotekāre Ineta Zvirgzdiņa. Paldies viesu mājas “GaiziņStars” saimniecei Larisai Freijai par izstādei atvēlēto telpu un aktīvo iesaistīšanos pasākumā.

Izstādi plānots iekārtot un atklāt  līdz šī gada rudenim. Šobrīd aicinu ikvienu interesentu izteikt priekšlikumus par jūsuprāt izstādē pieminamajiem faktiem, notikumiem un cilvēkiem. Priecāsimies arī par dažādiem ar Gaiziņa un apkārtnes notikumiem saistītiem sadzīves priekšmetiem.  

 

Izstādes “Gaiziņa skapis” izveides koordinatore –
Sanita Soma, tel. 29130437, tic@madona.lv    

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes