Foto no kultūras zīmes "Latviskais mantojums" pasniegšanas ceremonijas

ziņa publicēta 12.01.2017
Lielāks foto Lepojamies ar 3 Madonas novada tūrisma pakalpojumus sniedzējiem, kas šī gada 11. janvārī LR Kultūras ministrijā saņēma kultūras zīmi "Latviskais mantojums": keramiķi Jāni Seikstu, podniekiem Eināru un Baibu Dumpjiem, bišu dravu “Kalnu medus” un saimnieku Sandri Akmanu.

Kultūras zīme "Latviskais mantojums" izveidota pēc Latvijas lauku tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs” iniciatīvas un, sadarbībā ar LR Kultūras ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību, kopš 2013. gada tiek piešķirta lauku tūrisma uzņēmējiem, kuri saglabā, iekļauj mūsdienu dzīvē un rāda apmeklētājiem latviskās kultūras un sadzīves tradicionālās vērtības. Pēc šīs zīmes var pazīt vietas, kur saimnieki apmeklētājiem ir gatavi rādīt un stāstīt, cienāt ar latviskiem ēdieniem, mācīt amatus un prasmes, svinēt latviskos svētkus. Kopumā zīmi saņēmušas nu jau 73 saimniecības Latvijā, ar visām var iepazīties http://www.celotajs.lv/lv/c/wrth/heritage.

Šajā pašā dienā Rīgā notika arī Latvijas nacionālā vēstures muzeja izdotās grāmatas "Ceļā uz Latviešu tautu" atjkāšanas pasākum. Grāmatas līdazutore ir mūsu novadniece Baiba Dumpe, kas jaunajā grāmatā lasītājiem sniedz informāciju par latviešu podniecību un sadzīvi.  Baibai Dumpei 11.janvāris bija dubultu svētku diena. Apsveicam un lepojamies!!!

‌Autore: S.Soma, tel. 29130437.

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes