Izstādes Cesvainē februārī

ziņa publicēta 08.02.2024
Lielāks foto Cesvaines Tūrisma centrā februārī apskatāmas divas nelielas, bet interesantas izstādes - Latvijas Radio žurnālistes Indras Sprances fotoizstāde “GADS UKRAINĀ” un Madonas muzeja izstāde "LAUKU MUZIKANTI Madonas novadā 20. gadsimtā". Cesvaines pilī - izstāde no pils krājuma “KAMĒR DĀRZS UN PAGALMS ATPŪŠAS” un izstāde "LĪDZSVARS" ar J. Koževņikovas grafiku un Ž. Vērdiņas glezniecību.


Par Cesvaines pils muzeja krājuma izstādi:
"Garajos ziemas vakaros tais laikos, kad vēl mobilie telefoni, televizori un citi laika kavēkļi nebija pieejami, un elektrība bija vēl tāls sapnis, saime sanāca kopā un sveču vai skala gaismā tapa daudz noderīgu rokdarbu. Pat tādai vienkāršai vajadzībai kā roku slaucīšana dvielis tika darināts ne tikai kā praktisks auduma gabals, bet izšūts un aptamborēts ar mežģīni. Priekšauti, galdauti, mežģīņu sedziņas skaistumam un vēl un vēl. Tāpat cimdi, kur gandrīz katram pārim ir savs stāsts.
Tā kā prasmes tika nodotas tālāk nākamajām paaudzēm, tad arī mūsdienās, kad pieejami dažādi brīvā laika pavadīšanas veidi ekrānos un ne tikai, ir daudz rokdarbnieču, kuras labprāt darbojas ar diegiem un adatām, ar prieku veidojot izšuvumus, adījumus un mežģīņotus rakstus dažādās tehnikās. Iedvesmai šai tumšajā laikā apskatei izlikta daļa no pils krājuma pūra."









Ziņu sagatavoja: Cesvaines Tūrisma centrs, tel. - 26172637


Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes