Seši Madonas novada tūrisma pakalpojumu sniedzēji saņem "Gājējam draudzīgs" zīmi

ziņa publicēta 15.10.2021
Lielāks foto Aktīva atpūta dabā šobrīd ir īpaši aktuāla, un došanās pārgājienos ir lielisks veids, kā iepazīt Latvijas dabu. Latvijā ir arvien plašākas iespējas izmantot “Gājējam draudzīgu” uzņēmumu pakalpojumus, tādējādi padarot pārgājiena pieredzi pēc iespējas pozitīvāku, un kājāmgājējiem radītu sajūtu “es šeit esmu gaidīts, mani šeit sapratīs”.

Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly zīme tiek piešķirta tūrisma pakalpojumu sniedzējiem Baltijas valstīs. Tā parāda, ka uzņēmējs saprot un respektē kājāmgājēju vajadzības, ka šeit viņi ir gaidīti. Uzņēmējs piedāvā kājāmgājējiem būtiskus un nepieciešamus pakalpojumus, piemēram: informāciju par maršrutu, dzeramo ūdeni, pirmās palīdzības aptieciņu, elektroierīču uzlādi, naktsmītnē ir iespēja izžāvēt slapjās un izmazgāt netīrās drēbes, zābakus un citu ekipējumu.

Zīmi tika pieņemts lēmums piešķirt arī sešiem Madonas novada tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, kuri atbilda Gājējam draudzīgs/Hiker-frendly kritērijiem. Tie ir:

Kā uzņēmēji var iegūt zīmi Gājējam draudzīgs?
Latvijā zīmi piešķir komisija, kurā ir 13 dalībnieki – gan valsts iestādes, gan organizācijas, kuras atbalsta kājāmiešanu, aktīvo atpūtu un dabas tūrismu. Šo zīmi var saņemt jebkurš uzņēmējs - tūrisma pakalpojumu sniedzējs visās trijās Baltijas valstīs, kas vēlas piedāvāt kājāmgājējiem nepieciešamos pakalpojumus – ne tikai naktsmītnes, bet arī, piemēram, kafejnīcas, krodziņi un restorāni, tūrisma informācijas centri, degvielas uzpildes stacijas, veikali u.tml.

Uzņēmēji ar Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly zīmi un kritērijiem var iepazīties šeit: https://baltictrails.eu/lv/forest/marketing

Uz nākamo komisijas sēdi, kas tiek plānota 2022. gada janvārī, zīmes saņemšanai varēs pieteikties pakalpojumu sniedzēji visā Latvijā neatkarīgi no tā, kāds pārgājienu maršruts vai taka atrodas viņu tuvumā (interesenti var pieteikties, rakstot uz lauku@celotajs.lv).

Ziņas avots: www.celotajs.lv
Informāciju sagatavoja: Ilze Stūre, tel.27294005
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes