Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=9900

Madonas rogainings

2020.09.03 15:32

Rogaininga seriāls “Pilsētas leģendas” notiek sešos posmos, 19. septembrī - arī Madonā, kur būs iespējams piedalīties sekojošās ditancēs: 2h / 4h / 6h / O-Run / 3h MTB / Pastaiga

Uzmini, kas tie tādi: Sakārnis, Mušķis, Puseklis, Ganiņš, Baltiņš, Melnis, Dziļūksnis, Dibenis, Bezdibenītis, Vadzols, Lielais un Mazais Klauģis? Tie visi ir ezeri, starp kuriem notiks atvasaras Madonas rogaininga posms. Jā, un katrā dzīvo velns, kurš sargā savu kontrolpunktu un kurš būs jāpārspēj viltībā, lai šo kontrolpunktu dabūtu rokā. Starta šāviens (vai pat zalve) tiks dota Smeceres sila biatlona šautuvē, bet ezeri un kontrolpunkti būs jāmeklē no Madonas pilsētas līdz pat Krustkalnu rezervāta robežai. Tik sportiska pilsēta kā Madona jau sen bija pelnījusi pati savu rogainingu.

SACENSĪBU NOLIKUMS

‌VAIRĀK INFORMĀCIJAS SACENSĪBU MĀJASLAPĀ.




Rogaininga seriāla “Pilsētas leģendas” mērķi ir:
Rogainings ir sacensības, kur komandas (MTB un rogaininga skrējiena distancēs - indivīdi), orientējoties apvidū, pašu izvēlētā secībā apmeklē kartē atzīmētos kontrolpunktus, kam norādītas dažādas punktu vērtības, cenšoties savākt pēc iespējas lielāku punktu kopsummu savas distances kontrollaikā.
Distancē dalībnieki pārvietojas tikai ar kājām (MTB distancēs ar velo), navigācijai izmantojot sacensību organizatoru izsniegto karti. Distances laikā atļauts izmantot jebkādas citas elektroniskās navigācijas ierīces.  
Par rogaininga organizēšanu ir atbildīga biedrība “Piedzīvojumu sacensību apvienība” (xEvents)