Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/programma-latvijas-skolas-soma?fu=read&id=9456

Aktivitātes programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros Berzaunes pamatskolā

2020.03.18 17:32

Publicējam apkopojumu par iniciatīvas "Skolas soma" norisi Bērzaunes pamatskolā

Došanās uz teātra izrādi Valmierā

12.decembrī jaunāko klašu skolēni kopā ar savām skolotājām devās uz Valmieru, lai noskatītos izrādi „Smieklu sasaukšanās”, kuras pamatā ir  Renāra Kaupera dziesmas ar Ineses Zanderes vārdiem. Tā bija mīļa, sirsnīga, krāsaina, aktīva un jautra izrāde, kas aizrāva kā lielos, tā mazos. Aktieri uz skatuves izdzīvoja piedzīvojumus spogulī un sapnī, izdziedāja ejampantus un lecampantus, sedzampantus un redzampantus, apdziedāja apēstas konfektes un daudzstāvu nama kāpnes, lika priecāties par veiksmēm un līdzi just likstās. Visus skatītājus uzmundrināja dziesmas un muzikanti no grupas „Kāposti ar desiņām”, kas tik enerģiski spēlēja savu instrumentu, ka gribējās mesties dejās.

Pēc izrādes apmeklējām Lielo Ellīti – 23 metrus garu alu Priekuļu novada Liepā. Pētnieki domā, ka tā varētu būt 6 – 7 tūkstošus gadu veca ala, un tā ir ļoti neparasta – pie alas ieejas ir dažādi izciļņi, nišas un dobumi. Mums tās izskatījās pēc vilku alām – mazliet baisas, bet vilinošas.

Diena bija patīkamām emocijām bagāta. Paldies par šo iespēju iniciatīvai „Skolas soma”.

Sindija Rūnika, 5.klase


Ekskursija uz Rīgu

17.decembrī vecāko klašu skolēni devās izklaidējoši izzinošā pasākumā uz Rīgu.

Vispirms apmeklējām Kara muzeju. Tur mūs iepazīstināja ar Pirmā un Otrā pasaules kara ekspozīcijām. Apskatījām latviešu strēlnieku formas, sadzīves priekšmetus, varējām iepazīties ar laikabiedru atmiņām, vēstuļu un dienasgrāmatu fragmentiem, kas ļauj pietuvināties laika notikumiem, izjūtām un domām. Ekspozīcija „Latvija II pasaules karā” stāsta padomju un vācu okupācijas režīmiem un šo režīmu bruņotajos spēkos iesaukto Latvijas iedzīvotāju likteņiem. Ar manekenu, dokumentu, ieroču, vēsturisku priekšmetu, fotogrāfiju palīdzību varējām iepazīt kara šausmas un cilvēku izjūtas tajā laikā.

Tad devāmies apskatīt mūsu Rīgas sirdi –Vecrīgu. Mūs fascinēja Melngailvju nams, Konventa sēta, Zviedru vārti, Jēkaba kazarmas un citas vietas. Arī ekskursija pa Dailes teātri bija neaizmirstama.

Tuvojoties vakaram, sajutām izsalkumu un devāmies to remdēt uz „Lido”; paspējām iepazīties arī ar tirdzniecības centra „Mols” Ziemassvētku piedāvājumu un atbrīvoties no līdzpaņemtās kabatasnaudiņas.

Ekskursijas noslēgumā bija gaidītākā tās daļa – līdzi jušana Rīgas „Dinamo” komandai cīņā pret Maskavas CSK „Arēnā Rīga” – lielākajā ledus hallē un pasākumu vietā Latvijā. Biļetes bijām nopelnījuši, rudenī piedaloties Labo darbu nedēļā. Lai gan mūsējie cīnījās sīvi un 1. periods beidzās neizšķirti 1:1, tomēr tie arī bija vienīgie gūtie vārti, un spēle mums beidzās ar zaudējumu. Neraugoties uz to, spēles vērošana sagādāja asas izjūtas un patīkamas emocijas.

Diena bija gara, dažādām emocijām un pārdzīvojumiem pilna (no rīta kavējās autobuss, kāds apmaldījās „Lido”, mājās atgriezāmies pāri pusnaktij, bet nākamā – skolas diena), tomēr jau sākam gaidīt nākamo pasākumu.


Agnese Tipaine, 7.klase, Elza Jermacāne, 5.klase