Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/xii-latvijas-skolu-jaunatnes-dziesmu-un-deju-svetk?fu=read&id=9346

2020.gada vasarā notiks XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki

2020.02.13 17:50

2020. gadā no 6. jūlija līdz 12. jūlijam Rīgā notiks XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, pulcējot tūkstošiem dziedātāju un dejotāju un citus mākslinieciskos kolektīvus no visas Latvijas.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas apliecina, ka senās latviešu dziedāšanas, dejošanas un muzicēšanas tradīcijas tiek turpinātas un turētas godā. Ar dziesmu un deju svētkiem saistītā bērnu un jauniešu mākslinieciskā jaunrade noris kultūrizglītības pulciņos un kolektīvos – koros, deju kolektīvos, pūtēju orķestros, mazajos mūzikas kolektīvos, tautas mūzikas ansambļos, vizuālās un lietišķās mākslas, kā arī teātra mākslas kolektīvos un bērnu un jauniešu folkloras kopās.

Dziesmu un deju svētku kopmēģinājumi un koncerti notiks Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē, tās teritorijā un citās šiem pasākumiem piemērotās vietās. Viena no svētku norises vietām būs arī atjaunotais kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”.

Gatavojoties XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, 2018./2019. mācību gadā notiks pūtēju orķestru repertuārā apguves skates un modelēšanas koncerti, tautas dejas lielkoncerta repertuāra apguves skates, mūsdienu dejas koncerta repertuāra apguves skates un modelēšanas koncerts, koru koncerta repertuāra apguves skates, tautas deju festivāls “Latvju bērni danci veda” Alūksnē un Talsos, kolektīvu vadītāju semināri un citi pasākumi.

Saskaņā ar Dziesmu un deju svētku likumu Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiek reizi piecos gados starplaikā starp Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem. Iepriekšējie XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notika 2015. gada jūlijā, piedaloties ap 38 000 bērnu un jauniešu no visas Latvijas.

Ministru kabinets 2018. gada 18. septembrī apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu “Par XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises laiku”.