Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=9112

Orientēšanās klubam “Arona” — 10 gadu

2019.11.07 18:34

Pirms desmit gadiem, kad 2009.gada jūlijā tika dibināts orientēšanās klubs (OK) “Arona”, sapulcējās deviņi kluba atbalstītāji. Toties 2019.gadā OK “Arona” var lepoties jau ar 46 biedriem, kas iestājušies klubā, bet atbalstītāju loks ir krietni kuplāks.

Orientēšanās ir viens no masveidīgākajiem tautas sporta veidiem, kur piedalās dažāda vecuma ļaudis — gan jauni, gan vidēja gadagājuma, gan seniori.

Lai kopīgi atskatītos uz OK “Arona” 10 gadiem, Ošupes pagasta Degumnieku tautas namā tika rīkots svinīgs vakara pasākums. Biedrības — OK “Arona” — valdes priekšsēdētājs Gunārs Ikaunieks vada klubu kopš tā pirmsākumiem. Viņš sacīja: — Uz šo pasākumu pulcējās gan kluba dalībnieki, gan viņu ģimeņu pārstāvji un kluba atbalstītāji, kas nav oficiāli biedri, bet dažādā veidā iesaistīti kluba pasākumos un sacensībās. Nereti orientēšanās ir ģimeņu sporta veids.

Pa šiem gadiem OK “Arona” ir īstenojis 19 projektu, kā arī radījis 29 orientēšanās apvidus kartes, noorganizējis daudz dažāda ranga orientēšanās sacensību gan ziemā, gan vasarā, kā arī treniņnometņu. Tautā populārākās sacensības ir orientēšanās seriāls no aprīļa līdz oktobrim “Madonas kausi”.

No vērienīgākajiem OK “Arona” īstenotajiem projektiem ir jāmin Madonas novada fondā iesniegtie LEADER projekti, iegādājoties aprīkojumu, lai gan vasarā, gan ziemā varētu augstā līmenī noorganizēt orientēšanās sacensības, nopirkts sniega motocikls, lai ziemā izveidotu trases. Ar LEADER projekta atbalstu sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” izveidots arī piedzīvojumu parks — virvju trase. Īstenots projekts, kur nostiprināta sadarbība ar skolām — 10 skolās tika uzzīmētas orientēšanās kartes, iesaistot orientēšanās sportā jauno paaudzi.

Kluba dalībniekiem kultūras programmu sniedza Degumnieku tautas nama pašdarbības kolektīvi, 10 gadu jubilejai par godu bija izcepta liela svētku torte.


Informāciju sagatavoja: Iveta Šmugā