Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/jaunumi?fu=read&id=8546

Trešais jaunatnes iniciatīvu projekta “Varu un daru!” mēnesis aizritējis

2019.05.08 16:24

Aprīlis mūs pārsteidza ar patiesi burvīgu laiku. Brīvo laiku gribējās pavādīt ārpus telpām, ķerot siltos saules starus. Taču laiku projekta aktivitātēm mēs vienmēr atradām. Jaunatnes iniciatīvu projekta “Varu un daru!” (Projekta nr. 8.3.4.0/16/I/001) trešais mēnesis jau aizritējis ar dažādām interesantām un jēgpilnām aktivitātēm.

Aprīlis mums iesākās nodarbībā ar biedrības Jauniešu akadēmija “Pacelt pasauli” aktīvo Daci Briedi-Zālīti no Rīgas. Mēs veicām personības testu, kā rezultātā atklājām par sevi to, ko ikdienā nebijām ievērojuši. Dažus no mums rezultāti pārsteidza un lika vairāk padomāt par nākotnes plāniem un turpmākajām gaitam. Pēc nodarbības Dace uzkavējās un veltīja laiku mums, lai varam ar viņu personīgi pārrunāt jau iecerētos plānus; Dace bija gatava sniegt padomus. Šī nodarbība mums, jauniešiem, bija ļoti vērtīga, jo ikdienas steigā bieži vien nepietiek laika apstāties un padomāt, ko patiesi es vēlos darīt un kas man sagādā prieku.

Projekta ietvaros šajā mēnesī 4 reizes (03.,10.,17.,24.04.) tikāmies ar Raimondu Aizstrautu, kurš turpināja mūs ievest programmēšanas pasaulē. Turpinājām pacietīgi apgūt programmēšanu programmā Corel Draw. Patīkamākais, ka radītie darbi programmā, nu jau ir arī taustāmā veidā izgatavoti no koka. Šajās nodarbībās mēs skaidri apzinamies, kāda nozīme ir matemātikai, fizikai, svešvalodu, vizuālās mākslas lomai mūsu skolas dzīvē. Gūtās teorētiskās zināšanas lieliski noder darbojoties praktiski.

Aizraujoši un interesanti tika aizvadīta arī nodarbība kopā ar Daci Dzilnu. Dace mūs aizrautīgi ir ierāvusi improvizācijas mākslā, improvizējot dažādu dzīves situāciju notikumus. Jāteic, ka šajās nodarbībās mēs nebaidamies kļūdīties, bet mēs uzdrīkstamies iziet no savas tik ļoti mīļās komforta zonas. Daces nodarbībā mēs noteikti esam attīstījuši sadarbību komandā, iecietību un spontanitāti.

Nodarbībā kopā ar Simonu Bogdanovu veidojām, mūsuprāt, ideālo cilvēku, piešķirot tam gan labās, gan ne tik labās īpašības. Kā arī pievērsām vairāk uzmanības mūsu ne tik labajām īpašībām, kuras vajadzētu pamainīt. Interesants uzdevums bija, ka katram no mums bija par katru dalībnieku jāuzraksta, ko mēs viņā saskatām labu, kā arī, ko varbūt tomēr vajadzētu mainīt, kas nerada labāko iespaidu. Šī nodarbība mums lika aizdomāties par to, ka ar šo mirkli, mēs veidojam savu tēlu apkārtējā sabiedrībā.

Aprīļa noslēdzošā aktivitāte mums bija izzinošā ekspedīcija uz radošās atpūtas pagalmu “Tiltiņi” (Ērgļu novads, Sausnējas pagasts). Šeit mums bija iespēja iepazīt Mārci Freibergu, aktīvu, aizrautīgu, harizmātisku, jaunu cilvēku, kurš ir atradis savu dzīves aicinājumu. Šeit mēs iepazināmies, kā tika radīta šī vieta, ar kādām grūtībām viņš saskāries. Izrādās, ka viss ir atkarīgs no pašā apņēmības un ticības savam sapnim. Interesanti bija iziet “Drošā meža taku”, kas šeit ir izveidota. Kā arī ļoti saistoša mums likās radošā nodarbība, kurā mums bija iespēja katram pagatavot savu veiksmes piekariņu. No šī brauciena mēs atgriezāmies pozitīvi ladēti. Ar nepacietību gaidām projekta maija aktivitātes!

 

Projekta dalībnieki Deivids Jasulovičš, Raivis Grūbe, Dairis Leimanis, Daniela Rudene

 

‌Informāciju ievietoja 
‌Indra Veipa