Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/jaunumi?fu=read&id=8454

Jaunatnes iniciatīvu projekta ‘’Varu un daru’’ otrais mēnesis godam noslēdzies!

2019.04.08 10:08

Marts ir bijis patiesi piedzīvojumiem bagāts mēnesis. Jaunatnes iniciatīvu projekta “Varu un daru!” (Projekta nr. 8.3.4.0/16/I/001) otrais mēnesis jau aizritējis ar daudz dažādām interesantām aktivitātēm. Pašizaugsme katrā ziņā ir redzama katrā no mums.

Pirmā marta nodarbība notika 6. martā kopā ar biedrības Jauniešu akadēmiju ‘’Pacelt pasauli’’ Ligitu Milleri. Nodarbība vairāk tika balstīta uz nākotnes plāniem, kā atrast savu īsto nākotnes aicinājumu, kā nonākt pie tā. Šajā nodarbībā katrs izstrādājām savu mērķu karti. Emocijām bagātākais marta piedzīvojums mums bija Jauniešu pavasara domnīca, kura norisinājās no 8. līdz 10.martam kopā ar biedrību ‘’Domas dabā’’. Pārliecinoši visi varam teikt, ka šīs 3 dienas bija kaut kas lielisks. Kopā ar biedrības pārstāvjiem Helmutu Baņukalnu un Ingu Strazdiņu iemācījāmies uzdrīkstēties, uzdrīkstēties darīt un piedzīvot. 

Būsim godīgi ne visiem gāja viegli, grūti bija pierast pie citas vides, izkāpt no savas komforta zonas, tomēr kopīgiem spēkiem mums tas izdevās. Domnīcas laikā mums bija iespēja iepazīties ar Māri Zvēru, kurš savu hobiju - loku gatavošanu - ir pārvērtis par savu pamatnodarbošanos. Protams, mums tika sniegta arī iespēja redzēt, kā tiek izgatavots loks, kā arī pašiem izmēģināt šaut. Vēl iepazināmies ar Māri Olti, kurš dalījās ar savām pārdomām par apkārt notiekošo, kā arī izveda interesantā pastaigā, ļaujot saskatīt dabā to, ko ikdienā mēs nepamanām. Paši izturīgākie nakti pat pavadīja mežā, pašuzceltā būdiņā. Pierādījums tam, ka jaunieši var! 

18. martā mums bija 2. nodarbība kopā ar Daci Dzilnu. Nodarbības laikā veicinājām savu savstarpējo sadarbību ar dažādu spēļu palīdzību. Iemācījāmies sadarboties un nenosodīt viens otru pieļaujot kļūdas, bet gan kopīgi no tām mācīties.

Vēl martā notika divas nodarbības (20.,27.03.) kopā ar Raimondu Aizstrautu, kurās turpinājām februārī iesākto – iepazīties un darboties ar programmu Corel Draw un CNC darba galdu.

Pēdējo šī mēneša nodarbību mums vadīja Simona Bogdanova. Ja 1. nodarbībā runājām par jauniešu motivāciju, tad 2. nodarbībā runājām par tik pat svarīgu tēmu jauniešu vidū – pašvērtējums. Izvērtējām savas labās un ne tik labās īpašības, sapratām pie kā piestrādāt, lai būtu sevis labākā kopija un cik svarīgi ir katru dienu sev pateikt vismaz vienu labu vārdu. Nodarbības iespaidos vakarā katrs uzrakstījām sev vēstuli, par to ko varbūt vēlamies mainīt sevī vai attīstīt, pēc kāda laika atvērsim un izlasīsim šo iespaidiem bagāto vēstuli, izvērtēsim vai esam sasnieguši, ko vēlējāmies.

Marts ir bijis raibs un piedzīvojumiem bagāts mēnesis. Turpinām attīstīt un iepazīt sevi. Pēc šī mēneša varam apgalvot, ka esam patiesi auguši, katrs pamazām izkāpjam no savas čaulas un pierādām to, ka jaunieši var un spēj uzdrīkstēties! Ar nepacietību gaidām trešo projekta mēnesi!

 Projekta dalībniece Annija Berģe


 Informāciju ievietoja 

‌Indra Veipa