Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/jaunumi?fu=read&id=8406

„Dod roku, kāpjam augstāk” Degumniekos

2019.03.21 16:44

Jau februārī, biedrība „Pauze AD”, kuras sastāvā pārsvarā ir jaunieši, sāka realizēt projektu „Dod roku, kāpjam augstāk!” ar Līguma Nr. MNP/2.4.3./18/178

 15.februārī multifunkcionālajā centrā „13.km” norisinājās diskusija „Jaunietis sabiedrībā, sabiedrība jaunietī”, kuras laikā atklājās, ka Ošupes pagasta jaunieši ir ļoti ieinteresēti pagasta kopējā tēla uzlabošanai , vides sakārtotībai, cilvēku savstarpējām attiecībām. Pasākuma laikā dzima ideja, ka darbojoties kopā mēs varētu noorganizēt stafeti apkārt Lubāna ezeram, pieaicinot apkārtējos Lubāna mitrāja novadus un pagastus. Nenoliedzami, ka pirmā doma bija apstāties ap ezeru sadodoties rokās, bet tas prasītu ļoti daudz cilvēkresursus. Ar šo akciju jaunieši grib pievērst plašākas sabiedrības uzmanību unikālajam Lubāna ezeram un tā apkārtnei, veidot saikni jauniešiem savā starpā vienojoties kopīgai idejai. Vakara gaitā cepām picas, ekspermentējām ar garšām. Pasākuma laikā viens par otru daudz ko atklājām un guvām vienotības sajūtu.

Vēl februārī iespējām baudīt filmu vakaru un lekciju „ Kas ir mīlestība”, kopā ar Andu Kurmīti. Jaunieši gan uzklausīja stāstījumu, gan arī paši izteicās, dalījās pieredzē. Skaudri, bet daži atzina arī to, ka ir apsmieti vienaudžu starpā. Uz ko kopā meklējām risinājumus, kā rīkoties, kā tikt galā un kur meklēt palīdzību. Sarunas bija sirsnīgas un noritēja arī pa kādai asarai, kas apliecina ka jaunieši ar interesi sekoja līdz stāstījumam.

Jau martā jauniešus pārsteidza ielu vingrotāju šova grupa no Ogres „Street warriors” ar atraktīvu stāstījumu, ka ir tik ļoti labi atrast savu nišu, hobiju kur darboties un to pat ir iespējams pārvērt par darbu ar ko tu uzturi pats sevi. Jaunieši šajā grupā ikdienā trenējas iet uz treniņiem kā uz darbu. Uzstāšanās gan nav regulāra , bet ir dienas, kad ir pat četras uzstāšanās. Grupas jaunieši apliecināja, ka kopumā visas lietas, kam tu tici un kas tev ļoti patīk ir sasniedzamas, tikai jāiegulda ir darbs. Jaunieši pēc tikšanās bija ļoti iedvesmoti un turpina grupai sekot sociālajos tīklos un pat sazinās ar tās dalībniekiem.

Skolēnu brīvlaikā nodevāmies mākslas nodarbībām – keramika, origami, filcēšana, gleznošana.  Ļoti meditatīvs process, kādam varbūt pietrūka pacietības , bet kāds ļoti iedziļinājās darāmajos darbos un rezultātā ieguva skaistu darbiņu- vai šķīvi, svilpavnieku, filca tehnikā veidotu puķi, origami veidotu rāmīti vai ziedu un ,protams, dizaina priekšmetu – glezniņu.

Tuvākajā laikā gaidām pie sevis iedvesmas personu Laimu Krušku, kas ir Degumnieku pamatskolas absolvente ar savu stāstījumu par iespējām sasniegt savus mērķus, ja vecākiem ir ierobežoti naudas līdzekļi.

Tāpat paredzētas tikšanās ar psihoterapeiti un ekspedīcija dabā. Esam priecīgi un gandarīti par iespēju mums izbaudīt visas piedāvātās iespējas, kas paver mums citus horizontus un palīdz saprast, kā tiekties uz saviem mērķiem un kāpt augstāk.

Dace Kalniņa


informāciju ievietoja 
‌Indra Veipa