Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=8138

Madonas novads noliek Jauniešu galvaspilsētas pilnvaras

2018.12.12 17:05

Madonas novads kā Latvijas Jauniešu galvaspilsēta savus pienākumus turpinās pildīt līdz gada beigām. Aizvadītajā piektdienā 7. decembrī, Madonas kultūras namā, svinīgā atmosfērā norisinājās pēdējais no šī gada ietvaros plānotajiem pasākumiem. Tika sumināti konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2018” nominanti un laureāti.

Konkursu reizi divos gados rīko Izglītības un zinātnes ministrija, ar mērķi popularizēt darbu ar jaunatni un tā nozīmi jauniešu pilnvērtīgai un vispusīgai attīstībai, tādējādi veicinot jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanos, kā arī rosinot pašvaldības un jaunatnes organizācijas izvērtēt īstenotās aktivitātes jaunatnes jomā. Tāpat paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu prestižu.

Konkursā dalību ņēma Latvijas pašvaldības un darbā ar jaunatni iesaistītas personas, jauniešu centri, jaunatnes organizācijas un biedrības. Pasākums Madonā bija iespēja pateikties viņiem par ieguldījumu jauniešu līdzdalības veicināšanā un dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Kopā tika saņemti 46 pieteikumi deviņās nominācijās. Kuplākais nominantu skaits bija nominācijās „Aktīvākais jaunatnes darbinieks” un „Darbīgākais jauniešu centrs”.

Svinīgais pasākums Madonā zīmīgs ne tikai ar konkursa uzvarētāju sumināšanu, bet arī ar to, ka Madonas novads kā Jauniešu galvaspilsēta 2018 nodeva savas pilnvaras Ikšķiles un Olaines novadu apvienībai, kuri šo titulu nesīs 2019. gadā

Jāpiebilst, ka konkurss “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” tiek organizēts ar mērķi popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū un tā nozīmi sabiedrības ar pilsonisko apziņu audzināšanā, tajā skaitā Eiropas Savienības vērtības un iespējas jauniešiem; stiprināt pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, labo prakšu un pieredzes apmaiņu, turpināt iedibinātās tradīcijas darbā ar jaunatni; paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu, pašvaldību un organizāciju, kas organizē darbu ar jaunatni prestižu un veicināt jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.

Madonas novads godam savu pienākumu pildījis. Noorganizēti vairāki jauniešiem un jaunatnes darba veicējiem nozīmīgi pasākumi. Aizvadīts pirmais Latvijas jauniešu domju salidojums „Saskrienamies!”. Pulcēts prāvs dalībnieku skaits Strukturētā dialoga konferencē. Gūtas vērtīgas atziņas jaunatnes darbā iesaistīto pieredzes apmaiņas seminārā. Arī Jauniešu festivāls „Paspēt 12 stundās” sniedzis iedvesmas dzirksti ne vienam vien tā apmeklētājam. Šo uzskaitījumu var turpināt vēl un vēl. Šogad mūsu novadā viesojušies jaunieši un jaunatnes darbinieki ne tikai no Latvijas malu malām. Auglīgi veidojusies sadarbība arī ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

To visu būtu grūti paveikt bez pašvaldības atbalsta un jaunatnes darba aktīvistu rosības. Īpaša lomā aizvadītā gada norisēs arī Madonas novada jauniešu domei un citiem aktīvajiem jauniešiem, kas dalījās savās jauneklīgajās idejās un iesaistījās pasākumu organizēšanā.

Lai arī godpilnais tituls nodots citiem, nākamais gads solās būt ne mazāk aizraujošs un aktivitātēm bagāts, jo darbs ar jauniešiem Madonas novadā nebeidzas. Tas attīstās un pilnveidojas.

VIDEO ATSKATS.


Informāciju sagatavoja: Indra Veipa
‌MNMJIC „KUBS” jaunatnes darbiniece

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa