Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=5967

Labiekārtos dabas zinību kabinetu A. Eglīša vidusskolā (papildināts)

2016.08.26 10:47

Lai iegādātos mācību līdzekļus un aprīkojumu dabas zinību kabinetam Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolā, tiks ņemts aizņēmums Valsts kasē EUR 37 000.59, atmaksu garantējot no Madonas novada pašvaldības budžeta.

 Kā atklāj Ļaudonas pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Dreimane, A.Eglīša Ļaudonas vidusskola uz šo brīdi nespēj nodrošināt pilnvērtīgu dabaszinību mācību priekšmetu (kīmija, bioloģija, fizika) apguvi atbilstoši spēkā esošajiem šo mācību priekšmetu standartiem ne pamatskolas, ne vidusskolas posmā. Grūtības pedagogiem un arī skolēniem sagādā laboratorijas darbu izpilde trūkstošā aprīkojuma dēļ. Lai šo problēmu novērstu,2016.gada vasarā ir veikts remonts esošajā ķīmijas- bioloģijas kabinetā, tas aprīkots ar jaunām mēbelēm, kas piemērotas laboratorijas darbu veikšanai.

 Mērķis un nepieciešamība: nodrošināt kvalitatīvu, izglītības standartiem atbilstošu vispārējās vidējās izglītības programmu apguvi un uzlabot skolēnu vispārējās zināšanas dabaszinību (ķīmijas, bioloģija, fizikas) priekšmetos Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolā.

Pilnvērtīgai kabineta funkcionēšanai nepieciešams arī aprīkojums, ar ko mācību stundu laikā strādāt gan skolotājiem, gan skolēniem.  Lai nodrošinātu dabaszinātņu standartu prasību īstenošanu pamatskolā un vidusskolā tiks iegādāts:

·         Ierīces ,kuras ir savietojamas ar IT- mērījumu, eksperimentu veikšanai fizikā, ķīmijā.

·         Ierīces un piederumi pētnieciskajai darbībai bioloģijā, fizikā, ķīmijā skolēniem.

·         Nodrošinājums eksperimentu sagatavošanai un demonstrēšanai bioloģijā, fizikā un ķīmijā.

·         Laboratorijas trauku komplekti eksperimentu sagatavošanai un veikšanai bioloģijā, dabaszinībās, fizikā un ķīmijā.

·         Vielas un materiāli eksperimentiem ķīmijā, dabaszinībās un bioloģijā.

·         Modeļi, kolekcijas un preparātu komplekti – uzskates materiāli.

 

Apkopoja E.Miķelsone