Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=12609

Līdz rudenim plānots pārbūvēt Vestienas tautas namu

2023.05.17 14:20

Šobrīd aktīvi norit būvdarbi pie projekta “Vestienas tautas nama vienkāršotā pārbūve” īstenošanas, informē projektu ieviešanas nodaļa. Pēc būvdarbu virzības paredzams, ka tautas nams jau rudenī varētu atkal sagaidīt apmeklētājus, nodrošinot arī vides pieejamību.

Vestienas pagasta pārvaldes vadītāja p.i. Marika Veiba pastāsta plašāk par veicamajiem darbiem: “Vestienas tautas namā darbus uzsāka februāra sākumā iepirkuma konkursā uzvarējušais SIA “RG Meistars”.  Remonta laikā ir paredzēts tautas nama zāles kosmētiskais remonts. Lai nodrošinātu dienasgaismas iekļūšanu ēkas augšējā daļā, ir nojaukta telpu atdalošā siena, kur paredzēts atjaunot vecās logu ailas ar logiem un avārijas izeju ar metāla kāpnēm. Zāles daļā ieplānota elektroinstalācijas un apgaismojuma nomaiņa, gaismas slēdzi paredzot ar dimmēšanu. Visā ēkā tiks ierīkota ugunsgrēka signalizācija, kā arī zāles piespiedu ventilācija. Galvenās ieejas kāpnes ir paredzēts atjaunot no bijušās kafejnīcas telpu puses, iepriekšējo ieeju atstājot saimniecības vajadzībām, kā arī projektā veicamo darbu sarakstā ir uzbrauktuve cilvēkiem ar ierobežotām kustībām - vides pieejamības nodrošināšanai. Tā tuvākajā laikā nodrošinās tikšanu A. Burova leļļu muzejtelpā (tur arī drīzumā paredzēts remonts, kas nav šajā projektā).”

Pagasta pārvaldes vadītāja p.i. atklāj, ka sienu un griestu dēļu demontāžas laikā atklājusies jumta koka savilču un durvju pārsedzes trupe - tās iemesls bijis jau ilgstoši tekošais jumta segums, kā arī plaisa mūrī virs atjaunojamās logu ailas.

“Projektējot zāles remontu, bojātās konstrukcijas nevarēja redzēt, līdz ar to veicamo darbu apjoms palielinājās. Neplānotos darbus būvnieks saskaņoja ar projektētāju (autoruzraudzību) un būvuzraugu, lai ēkas turpmākā ekspluatācija būtu droša; un darbus var turpināt. Šobrīd tautas nama zālē ir pabeigts darbs pie bojāto konstrukciju un siltumizolācijas materiālu nomaiņas, pabeigta sienu un griestu apdare (izņemot austrumu sienu, kur jāliek logi) un sagatavota skatuves ārējā daļa krāsošanai. Neskatoties uz papildus darbiem, būvnieki darbus veic raiti un kvalitatīvi. Izskatās, ka iekļausies arī paredzētajos termiņos, un rudenī tautas nama vadītāja varēs aicināt iedzīvotājus izremontētās, siltās telpās,” vēsta Marika Veiba.

Kopējās projekta izmaksas – 107 493,87 EUR.

Informāciju ievietoja: Laura Kovtuna, Attīstības nodaļas Sabiedrisko attiecību speciāliste