Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=12371

3 Latvijas sportisti Eiropas junioru čempionātā biatlonā kvalificējas iedzīšanas sacensībām

2023.02.18 19:02

Sestdien Eiropas junioru čempionātā norisinājās sacensības sprintā, kurās arī izšķīrās tas, kuri 60 sportisti no katras grupas rīt startēs iedzīšanā. Uz starta pirmie, veicot 10 kilometru distanci, devās puiši, kur ātrākais, šaujot bez kļūdām – itālis Nikolo Betemps. Renāram Birkentālam ar vienu kļūdu šaušanā guļus – 11. vieta. Meitenēm uzvaras laurus plūca austriete Lara Vāgnere. No latvietēm labākā Sanita Buliņa 16. vietā, pieļaujot vienu kļūdu šaušanā guļus. Rīt ir pēdējā sacensību diena – plkst. 12.00 sāksies starti iedzīšanā, un Latviju rīt pārstāvēs trīs sportisti.

Junioriem 134 sportistu konkurencē, zelta godalga Nikolo Betempam, kam ar komandu ceturtdien izdevās Itālijai atnest zelta medaļu arī jauktajā stafetē. Sudraba godalga, ar pieļautu vienu kļūdu stāvus šaušanā, Hakam Petram, savukārt, bronzas godalga, no līdera atpaliekot nedaudz vairāk kā 40 sekundes, polim Konrādam Badačam. Uz iedzīšanas sacīkstēm kvalificējās divi Latvijas sportisti – 11. vietā finišējušais Renārs Birkentāls un 54. vietā – Imants Maļina.

Meiteņu konkurencē, šaujot bez kļūdām, zelta godalga Austrijas sportistei Larai Vāgnerei. Sudraba godalga, finišējot vien trīs sekundes aiz līderes, Francijas sportistei Hlojai Benedai. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena divas sportistes – bulgāriete Lora Hristova un Francijas sportiste Anaelle Bondo.

Iedzīšanai kā vienīgā Latvijas pārstāve ar 16. vietu – Sanita Buliņa. Viņa stāsta: “Šodien liels prieks par šaušanu. Es teiktu, ka man pat paveicās, jo piešaudē bija neliels vējš un arī sacensībās tas nepastiprinājās, līdz ar to, korekcijas nebija nepieciešamas. Solis trasē nebija tas ātrākais, bija diezgan grūti, bet ar to jau rēķinājos, jo lietus sniegu padarīja ļoti slapju, un paredzēju, ka slīdamība būs slikta. Kopumā prieks par šodienas startu, jo tas ir man augstākais sniegums Eiropas Junioru čempionātos, kā arī junioru konkurencē ziemā. Gandarījums, ka pēc briesmīgā nedēļas iesākuma, esmu savākusies un stafetē un sprintā rezultāti ir labi!”

“Šī nedēļa domāju ir izaicinājumu pilna gan trases gatavotājiem, gan arī slēpju smērētājiem. Laiks ir visai mainīgs, un arī pagājušā nakts bija salīdzinoši silta, neliels lietus visu sacensību garumā, līdz ar ko sniegs uz trases – slapjš, un sportistiem bija, ko pastrādāt. Par spīti lietum, trases malās bija pietiekami liels skatītāju skaits, par ko prieks. Aicinām arī rītdien atbalstīt sportistus iedzīšanas sacensībās,” stāsta Sporta un atpūtas bāzes "Smeceres sils" vadītājs un sacensību vadītājs Gunārs Ikaunieks.

Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien, ar iedzīšanas sacensībām. Plkst. 12.00 uz starta, veicot 12,5 km distanci stāsies puiši, bet vēlāk pēcpusdienā, plkst. 15.00 uz starta līnijas stāsies juniores, veicot 10 km distanci.

Sacensībās piedalās komandas no sekojošajām valstīm, kopskaitā 31: Austrālijas, Austrijas, Beļģijas, Bosnijas un Hercegovinas, Bulgārijas, Kanādas, Horvātijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Apvienotās Karalistes, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Itālijas, Kazahstānas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Mongolijas, Polijas, Rumānijas, Slovēnijas, Serbijas, Šveices, Slovākijas, Taizemes, Ukrainas un ASV.

Eiropas junioru čempionāta biatlonā organizators ir Starptautiskā Biatlona savienība un Latvijas Biatlona federācija, līdzfinansē Izglītības un zinātnes ministrija un Madonas novada pašvaldība. Partneri: “Sportland”, “Mežu sili”, “RITC”. Čempionāta nedēļā paredzētas arī satiksmes organizācijas izmaiņas. 


Papilduinformācija: https://biathlonmadona.com.

Foto galerija - 3.diena:

Stāvvietu karte - ŠEIT.

Papildu informācija: Gita Sauka

Eiropas junioru čempionāta biatlonā

Sabiedrisko attiecību pārstāve

Mob. +371 28326828, e-pasts: media@biatlons.lv