Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=12022

Andreja Eglīša 110.jubilejas atceres diena Ļaudonā

2022.10.06 12:56

Andrejs Eglītis dēvēts par izteikti nacionālu un patriotisku dzejnieku. Vairāk nekā 30 dzejas grāmatu, izlašu, atkārtotu izdevumu autors, vairāku grāmatu līdzautors. Dzejā savijas romantisks dzimtās puses un dabas elēģisms, izjusta mīlestības tonalitāte, laikmeta skarbums un traģika, nesalaužams spēks un ticība; saaudies tautas traģiskais liktenis ar paša pieredzēto un pārdzīvoto.

Aicinām apmeklēt Andreja Eglīša 110.jubilejai veltītos atceres pasākumus dzejnieka dzimtajā Ļaudonā.

Plkst.14.00 Piemiņas brīdis Ļaudonas kapsētā dzejnieka atdusas vietā -piedalās A.Eglīša Ļaudonas pamatskolas skolēni. 

Plkst.16.00 Ļaudonas pagasta bibliotēkā grāmatas “Andrejs Eglītis. Ticībai un gaismai”(Apgāds Jumava). Par grāmatas tapšanu pastāstīs grāmatas līdzautore – Madonas novada bibliotēkas metodiskā darba vadītāja Daiga Puķīte. Par muzikālo noformēju rūpēsies Zita Gailīte ar ģimeni (Madona). 

Plkst.19:00 Ļaudonas kultūras namā koncerts “Lai kur es eju, aizeju, es projām neaizeju...”. Koncertā piedalās: Ļaudonas pagasta jauktais koris “Lai top!”, Artūrs Biķernieks, Madonas saksofonu kvartets.

Skolēnu jaunrades konkursa “Tauta – manas mājas” laureātu apbalvošana. Konkursu organizē A.Eglīša Ļaudonas pamatskola, sadarbībā ar A.Eglīša Latviešu nacionālo fondu, Madonas novada pašvaldību un Ļaudonas pagasta pārvaldi. 

Ieeja : Bez maksas

Informāciju iesūtīja: Ļaudonas pagasta kultūras nama vadītāja Signe Prušakeviča telefona nr. 26590186