Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/vide-dzivnieki?fu=read&id=11973

Biedrība "Madonas dzīvnieku draugi"

2022.09.15 15:00

100% brīvprātīga, bezpeļņas iedzīvotāju apvienība. Palīdzam sociāliem (jeb radušiem dzīvot kopā ar cilvēku ) kaķiem/suņiem meklēt jaunas mājas.

Pēc iespējas uzņemam pamestos mājdzīvniekus savos privātajos mājokļos uz pagaidu laiku - kamēr atrodam tiem jaunos saimniekus. "Pagaidu māju" došanā var iesaistīties ikviens iedzīvotājs!!! Tāpat kā mēs esam vienkārši iedzīvotāji, un biedrības statuss nepieciešams vien juridiskajai birokrātijai. (piesaistām ziedojumus uzturēšanai/ārstēšanai).

Nesociāliem (jeb uz ielas piedzimušiem un uzaugušiem) kaķiem palīdzam īstenot programmu "noķer-sterilizē-atlaiž". Vietās, kur kaķi atlaisti, jeb "sakārtotajās kaķu kolonijās" palīdzam ar kaķu mājiņu uzstādīšanu, ikdienas barības nodrošināšanu papildu vietējo iedzīvotāju rūpēm par savu māju/iestāžu tuvumā savairotajiem ielu kaķiem.

Esam PRET bezšķirnes mājdzīvnieku pavairošanu (saimnieku mājdzīvnieku). Latvijā ir pilnas patversmes/biedrības ar dzīvniekiem, tūkstoši ik gadu tiek eitanizēti, jo neatrod mājas. Vēl tūkstoši dzīvo uz ielām vai drausmīgos apstākļos, bet it kā pie "saimnieka". Kamēr mājdzīvnieku būs tik viegli dabūt, kā "bērnam gribējās", "kaimiņienes kaķenei/kucei piedzima, nebija, kur likt" utt., tikmēr arī turpināsies, labākajā gadījumā - labturības prasību neievērošana sava mājdzīvnieka turēšanā, sliktākajā - cietsirdīga izturēšanās, spīdzināšana, nonāvēšana (jā, tostarp "jūrskola"!!!).

MĀJDZĪVNIEKA TURĒŠANA IR PRIVILĒĢIJA, NEVIS PIRMĀ NEPIECIEŠAMĪBA!! Un tas nozīmē arī atbildību - gan morālu, gan materiāli spējīgu - tā turēšanā.


‌‌Biedrība Madonas dzīvnieku draugi
LV94HABA0551040408137
Reģ. Nr. 40008239540
Kods: HABALV22
paypal: madonasdzd@inbox.lv