Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=11880

Vīgants uzvar Pasaules kausa posmā rollerslēpošanas sprintā Igaunijā

2022.08.20 12:04

Lieliski pazīstamajā Igaunijas slēpošanas centrā Otepē notiekošo Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā 19. augustā iesākuši madonieši Raimo Vīgants, Kitija Auziņa un Niks Saulītis, Vīgantam 1,3km sprintā brīvajā stilā 36 dalībnieku vidū izcīnot uzvaru un Saulītim ieņemot augsto 6.vietu, bet Auziņai 21 dalībnieces konkurencē sasniedzot fināla četrinieku un iegūstot 4.vietu.

Divus mēnešu pēc pirmā posma Norvēģijā Pasaules kauss rollerslēpošanā turpinājās augusta otrajā pusē Otepē. Uz ziemeļu kaimiņu zemes slaveno distanču slēpošanas centru, lai sacenstos ar itāļiem, kazahiem, ķīniešiem, ukraiņiem, taivāniešiem, lietuviešiem, dažiem norvēģiem un zviedriem, kā arī mājiniekiem igauņiem, bija devušies arī vairāki Latvijas pārstāvji, kuru vidū arī daži madonieši.

Pirmajā no trim sacensību dienām noritēja sprints brīvajā stilā, kur bija jāveic 1,3km. Vispirms notika kvalifikācija, kur labākie 16 kvalificējās izslēgšanas kārtām jeb ceturtdaļfinālam. Pēc tam astoņi ātrākie tika pusfinālā, bet četri labākie nodrošināja vietu finālā. Diemžēl šajā posmā nevarēja piedalīties pirmajā posmā Norvēģijā uzvaru junioru konkurencē izcīnījušais madonietis Lauris Kaparkalējs, jo pirms neilga laika bija apslimis.

Vislabāk no madoniešiem nostartēja Raimo Vīgants. Olimpisko spēļu 20.vietas ieguvējs sprintā kvalifikācijā uzrādīja 5.laiku – 2:15:52 (+2,20 sek.), taču tas nesarežģīja uzdevumu pārvarēt pirmās divas izslēgšanas kārtas un iekļūt fināla četriniekā, kur Latvijas labākais slēpotājs vīriešu konkurencē pārspēja pārējos trīs konkurentus un izcīnīja uzvaru.

Aiz madonieša otrais palika pasaules čempionātos visu medaļu komplektu izcīnījušais itālis Mateo Tanels. Trijnieku noslēdza pagājušā gada pasaules vicečempions rollerslēpošanā un ziemā Norvēģijas čempionātā 13.vietu sprintā ieguvušais Omunds Korsets. Fināla četrinieku noslēdza mājinieks Martins Himma, kurš olimpiskajās spēlēs Pekinā sprintā ieņēma 48.vietu un vienreiz PK posmos ziemā ir ticis trīsdesmitniekā. Izslēgšanas kārtās sevi ļoti labi apliecināja Niks Saulītis, kurš pēc 11.laika kvalifikācijā pārvarēja ceturtdaļfināla barjeru un sasniedza pusfināla astotnieku, iegūdams 6.vietu.

Sievietēm sacentās vairāk nekā 20 dalībnieces. Kitija Auziņa kvalifikācijā uzrādīja 10.laiku (+16,42 sek.), taču tāpat kā Saulītis arī Auziņa daudz labāku sniegumu rādīja izslēgšanas kārtās. Pirms mēneša Priekuļos Latvijas čempionātā rollerslēpošanā abas dienas uzvarējusī Kitija ne tikai sasniedza pusfināla astotnieku, bet arī ielauzās fināla četriniekā, kur ieguva 4.vietu. Uzvaru svinēja daudzkārtējā pasaules čempione rollerslēpošanā Linna Semskāra no Zviedrijas, bet pārējās godalgotās vietas nopelnīja mājinieces – pasaules čempionātā trīsdesmitniekā un pasaules U23 čempionātā divas reizes divdesmitniekā tikusī Mariela Pullesa un pasaules junioru čempionātā divdesmitniekā tikusī Igaunijas šī gada piektā ātrākā sprintere Johanna Udrasa.

Juniorēm madoniete Linda Kaparkalēja 28 dalībnieču konkurencē ar 12.laiku kvalifikācijā iekļuva ceturtdaļfinālā, kur ieņēma 11.vietu. Junioru konkurencē puišiem madoniešiem bija šādi rezultāti – Silvestrs Švauksts ierindojās 23.vietā, Gustavs Sināts noslēdza trīsdesmitnieku, bet Rainers Upenieks ieņēma 32.vietu 38 dalībnieku vidū.


Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis