Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/jaunumi?fu=read&id=11696

Jaunieši aicināti piedalīties festivālā "Projektu nakts 2022"

2022.06.13 15:09

Vasara ir laiks jauniešiem, smeltos iedvesmu, izbaudītu silto un patīkamo laiku un nelielo atpūtas brīdi starp mācībām un studijām, lai gūtu pirmo vai kārtējo darba pieredzi un skolā vai augstskolā gūtās iemaņas pārbaudītu praksē. Vienlaikus vasara ir īstais brīdis, lai izmēģinātu ko nebijušu – apgūt jaunas prasmes, pilnveidotu kompetences un iepazītos ar jauniem cilvēkiem, draugiem, potenciālajiem sadarbības partneriem!

Lai veicinātu saturīga, piepildīta un iedvesmojoša brīvā laika pavadīšanu, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jauniešus un jaunatnes organizāciju pārstāvjus piedalīties radošā un izglītojošā vasaras festivālā “Projektu nakts 2022”, kas norisināsies 2022.gada 4. un 5.augustā Siguldas pils kvartālā. Pasākumā neformālā vidē būs iespēja iepazīt programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu sniegtās iespējas, iegūt un pilnveidot projektu rakstīšanas prasmes, dibināt kontaktus un attīstīt savas idejas.

Lūdzam Jūs informāciju nodot iestādēm un organizācijām, kuras ikdienā strādā ar jauniešiem (skolas, jauniešu centri, bērnu un jauniešu interešu centri, dienas centri, sociālie dienesti, sporta, mūzikas, mākslas, kultūras un citu jomu iestādes u.tml.)! Aicinām arī iespēju robežās informāciju izplatīt savas pašvaldības/pašvaldību iestādes informācijas tīklos (tīmekļvietne, sociālo tīklu konti u.tml.), lai būtu iespēja sasniegt arī nevalstisko organizāciju (biedrību, nodibinājumu) pārstāvjus un jauniešus Jūsu pilsētā/novadā.

Festivāla laikā dalībnieki tiks atbalstīti programmas “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu pieteikumu sagatavošanā. Būs iespēja iepazīt Jauniešu apmaiņu, Jaunatnes līdzdalības projektu un Solidaritātes projektu būtību un, protams, strādāt pie sava projekta pieteikuma, lai jau 2022.gada rudenī būtu iespēja startēt finansēšanas konkursā! Pasākuma ietvaros būs iespēja tikties ar citu valstu jauniešiem, lai dibinātu starptautiskas partnerības saviem projektiem.

Lai dotu iespēju jauniešiem izjust īstu Festivāla garšu, divas dienas (04.08.2022. un 05.08.2022.) būs iespēja baudīt izzinošu un izglītojošu programmu, apgūt jaunas prasmes, attīstīt projektu idejas, iepazīt pasakaino norises vietu, gardi paēst un izbaudīt Festivāla neatņemamo sastāvdaļu – dzīvi telšu pilsētiņā !

 

Pasākuma programma šogad ietver dažādas radošas un praktiskas aktivitātes, piemēram:

  1. interaktīvas darbnīcas un izglītojošas spēles par “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” programmām;
  2. meistarklases un projektu darbnīcas par projektu ciklu un neformālo izglītību;
  3. projektu pieredzes stāstus;
  4. tematiskās darbnīcas;
  5. konsultācijas ar mācību vadītājiem un JSPA pārstāvjiem;
  6. un daudz citas aktivitātes.

 

Aktuālā informācija par festivāla programmu un norisi tiks publicēta www.jaunatne.gov.lv.

 

Eiropas Jaunatnes gada ietvaros JSPA īpaši aicina jauniešus izmantot iespēju pieteikt savu valsts vai starptautiska mēroga Līdzdalības projektu. To pamatā ir jauniešu līdzdalības veicināšana Eiropas demokrātiskajā dzīvē vietējā, reģionālā, valsts vai Eiropas līmenī. Projekts var ietvert tādas aktivitātes kā: darbnīcas, debates, jauniešu konsultācijas, informatīvus vai kultūras pasākumus, kampaņas, digitālos demokrātijas rīkus, mācību pasākumus vai citas aktivitātes. Projektiem jābūt saistītiem ar vismaz vienu no jaunatnes līdzdalības projektu mērķiem.

 

Dalībnieku profils:

  1. Jaunieši vecumā no 13 līdz 30 gadiem, kuri ir organizāciju pārstāvji (dalībai pasākumā aicināti pieteikties 2 organizācijas pārstāvji, vienam no viņiem jābūt vismaz 18 gadus vecam (pilngadīgam));
  2. Prioritāte dalībniekiem bez pieredzes vai ar nelielu pieredzi programmas “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu īstenošanā.

 

Kā pieteikties?

Pieteikties iespējams līdz 2022.gada 1. jūlijam, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu: https://ej.uz/Projektu_nakts_2022.  

Līdz 25. jūlijam tiks paziņoti rezultāti un apstiprinātie dalībnieki saņems papildus informāciju uz norādīto e-pasta adresi!

 

Būtiski! Dalība festivālā ir bez maksas – tiks nodrošināta pasākuma programma, saturs, JSPA darbinieku un mācību vadītāju konsultācijas un atbalsts, dalībnieku ēdināšana un uzturēšanās Festivāla teritorijā.

Vietu skaits ir ierobežots. Ja pirmajā kārtā pieteiksies un tiks apstiprināts maksimālais dalībnieku skaits, otrā kārta netiks atvērta! Tādēļ nekavējies – dodies uz savu organizāciju, nokomplektē grupu (grupā divi dalībnieki) un piesakies jau tagad!


Pēc divu gadu pārtraukuma JSPA festivālu “Projektu nakts” šogad rīkos jau sesto reizi. Tā mērķis ir radīt radošu vidi, kur jauniešiem ir iespēja apgūt jaunatnes jomas projektu izstrādes pamatprincipus, atminēt kvalitatīva projekta noslēpumu, attīstīt pašiem savas projekta idejas, kā arī iegūt daudz jaunu draugu un potenciālo partneru savai idejai. Lai iedvesmotos, aicinām ieskatīties “Projektu nakts 2019” video atskatā: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=hfdmjxyIutQ&feature=youtu.be   

 

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar JSPA projektu koordinatoriem:

Laura Timma, tālr. 67358069, e-pasts: laura.timma@jaunatne.gov.lv

Ralfs Grīnvalds, tālr. 67358064, e-pasts: ralfs.grinvalds@jaunatne.gov.lv

 

Agnese Kārkliņa

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras

Starptautiskās sadarbības un atbalsta daļas projektu koordinatore