Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=11513

Madonas novadā sākta jauno daudzbērnu ģimeņu informēšana par atbalsta saņemšanas un interešu aizstāvības iespējām

2022.04.13 19:01

Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība trešdien, 13.aprīlī, uzsāka Madonas slimnīcā dzimušo 3.mazuļu māmiņu apsveikšanu. Šis ir tupinājums Vislatvijas akcijai “Sveicam un informējam jaunās daudzbērnu ģimenes!”, kura jau aizsākta astoņās Latvijas slimnīcu dzemdību nodaļās.

Līdz gada nogalei Madonas slimnīcā plānots sumināt vairāk kā 30 jaunās daudzbērnu māmiņas, bet Latvijā kopumā aptuveni 3000 māmiņas, kurām piedzims 3.mazulis. Akcijas mērķis ir individuāli pateikt paldies par drosmi un uzņēmību, informēt par iespēju iegūt dažāda veida valsts un pašvaldības atbalstu, kā arī aicināt iesaistīties 3+ kustībā, tādējādi kolektīvi aizstāvot daudzbērnu ģimeņu intereses reģionālā un nacionālā mērogā.

Tikšanās laikā Madonas slimnīcas valdes priekšsēdētāja Līga Šerna, Madonas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Artūrs Čačka, Dzemdību nodaļas vadītāja Anita Prušakeviča, Dzemdību nodaļas vecākā māsa Santa Rudusa un Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienības valdes priekšsēdētāja Elīna Treija pārrunāja nākotnes sadarbības ieceres, turpmākos plānus un arī apsveica māmiņu Inutu Petrovu no Jēkabpils novada ar ceturtās meitiņas sagaidīšanu Madonas slimnīcā.

Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība pateicas Eiropas Ekonomiskās Zonas un Norvēģijas grantu programmai “Aktīvo iedzīvotāju fonds”, kura pamudināja šādai 3+ kustības atpazīstamības un izaugsmes veicināšanas akcijai, kā arī Sabiedrības integrācijas fondam, kas ļauj stiprināt ģimeņu intereses pārstāvošu nevaldības organizāciju darbību.

Īpašs paldies jāvelta akcijas ģenerālsponsoram SIA “Centrālā laboratorija”, kura katru māmiņai paredzēto dāvaniņu papildinājusi ar dāvanu karti bezmaksas D vitamīna līmeņa noteikšanai un Latvijas senioru adītu zīdaiņu jaciņu, kā arī citiem uzņēmējiem kā bērnu preču internetveikalu www.babycolors.lv; Lietuvas uzņēmumu www.aromama.lv un Somijas farmācijas uzņēmumu www.vitabalans.fi/lv  , kas pārmaiņus papildina dāvaniņas ar savu produkciju. Apvienība no savas puses sarūpējusi tējas krūzes un informatīvo materiālu.

Kā uzsver Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienības valdes priekšsēdētāja Elīna Treija, daudzbērnu ģimeņu interešu aizstāvībai pēdējos 10 gados ir ļoti daudz izdarīts, bet vēl ir jāpanāk vairākas regulējuma izmaiņas, kas mazinātu nevienlīdzību bērnu audzināšanas dēļ. Tāpat ikdienas uzzinām par sistēmiskām netaisnībām valsts vai pašvaldību regulējumos attiecībā pret daudzbērnu ģimenēm, kuru risināšanai aicinām ģimenes būt sabiedriski aktīvām un iesaistīties organizētā interešu aizstāvības darbā. 

Līdz ar akcijas uzsākšanu Madonā Apvienība cer aktivizēt novada daudzbērnu ģimenes iesaistīties reģionālajā daudzbērnu ģimeņu kustībā, lai kopīgi organizētu gan svētkus, gan interešu aizstāvības aktivitātes un panāktu paliekošus uzlabojumus ģimenēm, akcentē Elīna Treija.

Vairāk par akciju citos dzemdību namos:

https://www.kustiba3plus.lv/aktivitates-1/2022/sveicam-jauno-daudzbernu-gimeni/


Sagatavoja: Elīna Treija, 29481771