Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=11219

Gada nogalē noslēgusies “Vidzemes kultūras programma 2021”

2022.01.13 15:16

2021. gada nogalē noslēdzās Valsts kultūrkapitāla fonda un akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” atbalstītās “Vidzemes kultūras programmas 2021” projektu realizācija.

Jau četrpadsmito gadu Vidzemes plānošanas reģions administrēja dažādus kultūras pasākumus, kurus organizēja Vidzemes kultūrvēsturiskā novada kultūras jomas speciālisti. Arī 2021. gadā, tāpat kā iepriekšējos gados, “Vidzemes kultūras programmas” (turpmāk-VKP) mērķis bija nodrošināt līdzsvarotu, daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras procesu un tā pieejamību Vidzemē, saglabājot un attīstot Vidzemes novadam raksturīgās vērtības, tradīcijas un kultūrvidi.

Īstenotie VKP 2021 projekti

Pērnajā gadā konkursam tika iesniegti pavisam 182 projektu pieteikumi par kopējo pieprasītā finansējuma summu – 762391,37 eiro. No pieteiktajiem projektiem atbalstu guva 54 projekti, to realizācijai tika sadalīti 141000,00 eiro. Projekta finansējumu, neskatoties uz pandēmijas situācijas radītajiem ierobežojumiem, prasmīgi izmantoja visi atbalstīto projektu ieviesēji, un visi projekti tika veiksmīgi īstenoti. Jau otro gadu projektu ieceres bija nedaudz mainījušās un vairāk pielāgojušās jaunajiem apstākļiem. Tā kā cilvēkiem mazāk bija iespējams tikties klātienē, tad plānotajos un īstenotajos projektos finansējums tika pieprasīts pētījumiem, informācijas apkopošanai, digitalizēšanai, izstāžu sagatavošanai un pasākumiem ar nelielu apmeklētāju skaitu. Ar īstenotajiem projektiem varat iepazīties šeit.

VKP 2021 skaitļos: 

Vidzemes plānošanas reģions ir gandarīts par aizvadītajā gadā sasniegto, jo kopā ir paveikts ļoti daudz, un lepojas ar visiem projektu īstenotājiem. Mēs aicinām ikvienu kultūras projektu realizētāju stāstīt par saviem labajiem darbiem!


VKP 2021 projekti Madonas novadā

Interesanti VKP projekti realizēti arī Madonas novadā. Biedrība „Pie Kraujas” īstenojusi neparastu video projektu „Aronas stāsti”, ar kura palīdzību varam uzzināt vietējo aroniešu atmiņas. Tradicionāli VKP projektu konkursā atbalstu gūst Broņislavas Martuževas fonda RAKSTĪTĀJA sagatavotie projekti. 2021. gadā projekta „Broņislavas Martuževas rakstu akmeņi. 1. posms” ietvaros tapa jauni vides objekti, kas izvietoti Lubānas „Dārziņos”. Bet nodibinājums "Fonds SANA MARE", kas ir VKP projektu īstenotāji vairāku gadu garumā, radīja video izrādi „Blaumanis. Latvieši. Kopābūšana”. Un, protams, jāpiemin leģendārais madonietis Imants Pulkstenis (Biedrība "1. Akords") ar savu tik pat leģendāro video arhīvu. Tam jau otro gadu projektā „Pārmaiņu laika digitalizācija” tika veikta digitalizācija mūsdienīgā formātā.

Informāciju sagatavojusi: Dace Laiva

Vidzemes kultūras programmas koordinatore

tel. 25670756, dace.laiva@vidzeme.lv