Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=11205

Noskaidroti konkursa “Skaistākais Ziemassvētku noformējums” laureāti

2022.01.11 12:31

Ir noslēdzies Madonas novada pašvaldības rīkotais konkurss „Skaistākais Ziemassvētku noformējums", kurā tika vērtēti 39 konkursam pieteiktie objekti – par 7 vairāk nekā pērn, un noskaidroti konkursa laureāti.

Konkursā tika aicināts piedalīties ikviens jaunveidotā Madonas novada privātmājas vai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotājs, uzņēmums un iestāde (valsts un pašvaldības), kas ar gaumīgu noformējumu svētku laiku vēlējās padarīt skaistāku, košāku un svinīgāku. Konkursam iesūtītos pieteikumus vērtēja žūrijas komisija, kā arī iedzīvotāji, balsojot par savu favorītu Madonas novada pašvaldības mājaslapā.

6. janvārī noslēdzās novada iedzīvotāju balsojums (kopumā tika saņemts vairāk nekā 4000 balsu), un arī žūrijas komisija ir izvērtējusi konkursā pieteiktos objektus.

Jāatgādina, ka saskaņā ar konkursa nolikumu, šogad konkursa žūrijas komisija noteica pa vienam uzvarētājam katrā no 6 atsevišķām nominācijām. Komisija vērtēja tikai tos konkursa dalībniekus, kas nav ieguvuši apbalvojumus iepriekšējos 3 gados.

Visplašāk - ar 19 dalībniekiem - pārstāvētā kategorija bija “Skaistākais privātmājas Ziemassvētku noformējums”. Lielāko punktu summu tajā ieguva Vestienas pagastā esošā privātmāja Salāja ielā 2. Ņemot vērā lielo konkurenci, komisija nolēma apbalvot arī otru lielāko punktu summu ieguvušo privātmāju, kas augsti novērtēta arī iedzīvotāju balsojumā, Ozolu ielā 20A, Madonā.

Mazāka konkurence, vien 3 konkursanti, valdīja nominācijā “Skaistākais daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas Ziemassvētku noformējums”. Tajā augstāko komisijas novērtējumu ieguva daudzīvokļu ēka Alejas ielā 7, Praulienas pagastā.

Nedaudz lielāka aktivitāte bija nominācijā “Skaistākais izglītības iestādes Ziemassvētku noformējums”, kurā žūrija par skaistāk dekorēto atzina pirmsskolas izglītības iestādi “Pienenīte”, J. Grota ielā 2, Ērgļos. Jāpiebilst, ka šogad izglītības iestādes konkursā pārstāvēja tikai bērnudārzi. Nākamgad jāsaņemas arī skolām.

Tikpat liels konkursantu skaits bija arī nominācijā “Skaistākais uzņēmuma Ziemassvētku noformējums”. Tajā par uzvarētāju kļuva kokapstrādes uzņēmums “Latvāņi”, Bērzaunes pagastā.

Prieks, ka plaši pārstāvētas konkursā bija pašvaldības iestādes, tādēļ, līdzīgi kā privātmājām, arī nominācijā “Skaistākais sabiedriskās (pašvaldības, valsts iestādes/kapitālsabiedrības) ēkas Ziemassvētku noformējums” komisijai bija plašs darba lauks, un arī novērtējums šīs kategorijas konkursantiem bija augsts, kas liecina, ka iestādes ar gaumīga noformējuma izveidi bija pacentušās. Vienlaikus apbēdina, ka valsts iestādes un kapitālsabiedrības savas ēkas nebija pieteikušas konkursam, tādēļ savstarpēji konkurēja vien pašvaldības objekti. Šajā nominācijā par uzvarētāju tika atzīts kinoteātris “Vidzeme”, Tirgus ielā 5, Madonā

Vissavdabīgākā un konkursa kritērijiem nepakļāvīgākā bija nominācija “Oriģinālākais pašdarinātais Ziemassvētku noformējums”. Arī komisijas redzējums un viedokļi dalījās, tādēļ par uzvarētājiem tika noteikti divi lielāko balsu skaitu guvušie konkursanti – Rīgas iela 1A, Madonā ar savām sniega figūrām, kas diemžēl nespēja noturēties pretim pirmajam atkusnim, līdz ar to vērtējums bija jābalsta vien uz fotogrāfijām, un kafejnīca “Kore”, Rīgas ielā 16, Ērgļos.

Nominācijā “Madonas novada iedzīvotāju simpātija” trīs laureātus noteica tikai iedzīvotāju balsojums. Šajā balsojumā, atšķirībā no konkursa žūrijas komisijas vērtējuma tika vērtēti arī iepriekšējo gadu laureāti. Iedzīvotāju aktivitāte balsojumā bija augstāka nekā pērn. Balsojuma rezultāti liecina, ka iedzīvotāji lielākoties savas balsis atdeva par skaistāk rotātajām privātmājām, un likumsakarīgi, ka arī par laureātiem kļuva tieši privātmājas: 

Konkursa „Skaistākais Ziemassvētku noformējums" katras nominācijas uzvarētājs saņems Madonas novada pašvaldības Pateicības rakstu un dāvanu karti 140 eiro vērtībā. Jau tuvākajās dienās konkursa rīkotāji sazināsies ar uzvarētājiem, lai vienotos par tiem pieņemamu un epidemioloģiskās drošības noteikumiem atbilstošu veidu, kādā saņemt balvu.

Madonas novada pašvaldības attīstības nodaļa un žūrijas komisijas izsaka pateicību ikvienam novada iedzīvotājam un uzņēmējam, kas rotāja savas mājas, pagalmus un darbavietas, lai kopīgi radītu svētku noskaņu novadā un padarītu šos svētkus gaišākus visiem novada iedzīvotājiem. Lai arī konkursā tiek noteikti laureāti, uzvarētāji esam mēs visi – gan tie, kas rada svētku noskaņu, gan tie, kas to bauda. Novēlam, lai nākamajā konkursā dalībnieku skaits kļūst vēl kuplāks un koši, izdomas bagāti, eleganti, sirsnīgi un svētku izjūtu raisoši Ziemassvētku noformējumi priecē ikvienu.


Laureātu foto var aplūkot šim ierakstam pievienotajā galerijā, bet ar visu konkursam pieteikto ēku foto galeriju iespējams iepazīties ŠEIT

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists