Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=10918

Latvijai bronza pasaules čempionātā rollerslēpošanā

2021.09.18 10:46

Itālijā notiekošajā pasaules čempionātā distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā bronzas medaļu 200m sprintā juniorēm izcīnījusi Latvijas izlases dalībniece Samanta Krampe no Rīgas, bet brīvā stila distancē ar intervāla startu labāko rezultātu no mūsējiem ar iegūto 6.vietu junioru konkurencē sasniedza madonietis Lauris Kaparkalējs.

Pēc nesekmīgā starta ceturtdien čempionāta pirmajā dienā, kad 10km distancē brīvajā stilā viņa palika noslēdzošajā 15.vietā, piektdien vakarpusē Samanta Krampe revanšējās ar lielisku sniegumu un izcīnīto medaļu 200m sprintā juniorēm. Tas, ka rīdziniece var pacīnīties par godalgotu vietu, kļuva skaidrs pēc kvalifikācijā uzrādītā 3.laika. Samanta arī izslēgšanas braucienus veica ļoti labi, aiz itālietes Sabrinas Boretacas un krievietes Jekaterinas Popovas izcīnot trešo vietu un sarūpējot Latvijai pirmo medaļu šajā čempionātā.

Šī ir Latvijas trešā medaļa kopumā pasaules čempionātos rollerslēpošanā un pirmā sieviešu konkurencē. Iepriekšējās divas 2019.gadā Madonā izcīnīja madonieši Raimo Vīgants pieaugušo konkurencē un Niks Saulītis junioros.   

Lauris Kaparkalējs ir vienīgais, kurš no mūsējiem abas dienas ticis desmitniekā. Čempionāta pirmajā startā Madonas BJSS pārstāvis 27 dalībnieku vidū ieguva 6.vietu, minūti zaudējot uzvarētājam Oleksandram Lisohoram no Ukrainas, bet tikai 17 sekundes atpaliekot no trijnieka. Sprintā madonietis arī pretendēja uz sešinieku, kvalifikācijā uzrādot 7.laiku, taču izslēgšanas braucienos viņš tomēr ierindojās 10.vietā. Tikmēr siguldietim Raineram Paeglim abas dienas vieta divdesmitnieka beigās.

Vīriešiem Raimo Vīgants 16km brīvajā stilā ar intervāla startu, lielāko distances daļu atrodoties otrā desmita vidū, beigās pakāpās uz 12.vietu, bet, kā jau to varēja gaidīt, sprintā uzrādīja labāku rezultātu. Madonietis kvalifikācijā bija astotais ātrākais un tādu pašu vietu ieguva arī izslēgšanas braucienos. Ceturto čempionu titulu ieguva itālis Emanuele Bekiss, kurš piecas reizes ir uzvarējis pasaules kausa posmos Raiņa ielā Madonā, ieskaitot arī šo gadu. Labāks starts sprintā nekā pirmajā dienā distancē sanāca arī Kitijai Auziņai. Madoniete bija desmitā ātrākā sprintere.

Lauris Kaparkalējs: “Pirmā diena (intervāla starts slidsolī 13 km) man izdevās diezgan labi. Bija salīdzinoši grūti apstākļi – slapja trase un migla, bet neskatoties uz to, labi pacīnījos gan pats ar sevi, gan ar konkurentiem. Trijnieks nelikās neaizsniedzams, bet kaut kas tomēr nedaudz pietrūka. Noteikti jāpiebilst, ka augstums, kurā atrodas trase (1800 m), arī bija jūtams, bet, pateicoties iepriekš izbrauktajām testa sacensībām FIS junioru nometnē, pasaules čempionātā jutos jau daudz labāk. Runājot par 200 m sprintu, gaidīju ko labāku, tiesa tā nav mana stiprākā puse, bet noteikti, ka varēju nostartēt ātrāk kā kvalifikāciju, tā arī astotdaļfinālu. Toties patiess prieks par Samantas Krampes izcīnīto 3. vietu supersprintā,” prieku par rīdzinieces panākumu neslēpj madonietis. “Tagad skats uz rītdienu. Ar Raineru Paegli brauksim komandu sprintu un cīnīsimies līdz galam,” kaujinieciskā noskaņojumā ir Kaparkalējs. 


Rezultāti brīvā stila sacensībās ar individuālo startu - 16. septembrī:
📍Lauris Kaparkalējs – 6. vieta
📍Rainers Paeglis – 18. vieta
📍Samanta Krampe – 15. vieta
📍Kitija Auziņa – 15. vieta
📍Raimo Vīgants – 12. vieta

Rezultāri 200 m sprinta distancē - 17. septembrī:
📍Augstākā bronzas godalga - Samantai Krampei
📍Raimo Vīgantam - 8. vieta
📍Kitijai Auziņai - 10. vieta
📍Laurim Kaparkalējam - 10. vieta
📍Raineram Paeglim -  20. vieta


Ivars Bācis
Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis