Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=10761

Šonedēļ Madonā norisināsies Pasaules kausa posms rollerslēpošanā (PROGRAMMA).

2021.08.13 09:54

No 27. līdz 29. augustam Madonas pilsētā un “Smeceres sils” sporta trasē norisināsies Pasaules kauss (PK) rollerslēpošanā. Dalību apstiprinājušas 9 valstu delegācijas, kuru starpā ar vislielāko sportistu skaitu – 24 – plāno startēt Krievija, ar 15 sportistiem Itālija, bet no Latvijas elites un junioru konkurencē uz starta plāno iziet aptuveni 20 sportisti.

Pasaules līmeņa rollerslēpošanas sezona tika atklāta Slovākijā, un saskaņā ar Starptautiskās slēpošanas federācijas publicēto kalendāru, tā turpināsies Baltijas valstīs: Igaunijā un Latvijā, savukārt septembrī sagaidāms posms Krievijā, taču sezonas noslēgums ar Pasaules čempionātu rollerslēpošanā norisināsies Itālijā. PK posmam Latvijā dalību apstiprinājušas 10 valstu komandas: Slovākijas, Čehijas, Itālijas, Vācijas, Lietuvas, Latvijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Krievijas.

“Šobrīd trasē norisinās sagatavošanās darbi, un, kā ierasts arī pilsētas ielās norisināsies sprinta un masu starta sacensības, savukārt “Smeceres sils” trasē, kā allaž, notiks sacensības klasiskajā stilā ar individuālo startu. Pasākums norisināsies saskaņā ar visiem šobrīd spēkā esošajiem un starptautiskās federācijas definētajiem noteikumiem, tomēr šis nebūs pirmais gads, kad pasākumu aizvadīsim šādā gaisotnē. Svarīgākais, ka sportistiem tiks nodrošināta iespēja aizvadīt pilnvērtīgu rollerslēpošanas sezonu, neizlaižot sacensības, kas, kā zināms, ir ļoti būtiskas treniņu procesā. Pērn un gadu pirms tam, kad Madonā norisinājās Pasaules čempionāts, Latvijas sportisti parūpējās par vairākām godalgām un vietām uz pjedestāla, esmu pārliecināts, ka tā būs arī šogad, stāsta pasākuma organizators un Smeceres sila” trases vadītājs Gunārs Ikaunieks.

Latvijas vadošais rollerslēpotājs Raimo Vīgants pirms mājas trasē gaidāmā starta stāsta: “sezonu esmu iesācis ļoti labi, aizvadot veiksmīgu startu Slovākijā, un šobrīd esmu treniņnometnē Itālijā, lai gatavotos ziemas sezonai. Protams, ka no latviešu sportistu viedokļa, ir pozitīvi, ka jau vairākus gadus viens no rollerslēpošanas PK posmiem norisinās Madonā, jo trase ir pazīstama, un tas palīdz. Tāpat, arī līdzjutēju atbalsts, kas ir ne mazāk svarīgs. Raugoties uz to, kas distanču slēpošanas disciplīnās norisinās vasarās, pēdējo gadu laikā ievērojami augusi rollerslēpošanas popularitāte pasaulē, līdz ar to, arī konkurence ik gadu paliek sīvāka. Madonā plaši pārstāvēta būs itāļu, krievu, kā arī Skandināvijas valstu komandas, un, mums jābūt lepniem, ka mērojamies spēkiem ar slēpošanas lielvalstīm, ik pa laikam kāpjot arī uz goda pjedestāla.”

Paredzētā sacensību programma:
Sacensībām iespējams sekot līdzi arī attālināti – Sporta un atpūtas bāze "Smeceres sils" facebook lapā, kā arī FIS Roller Skiing youtube kanālā.

26. augustā - ierašanās, treniņi Raiņa ielā

27. augustā - sprints Raiņa ielā

15:00 – 15:00 oficiālie treniņi sprinta distancē Raiņa ielā, Madonā
16:00 – Kvalifikācija
17:30 – Ceturtdaļfināls
18:00 – Pusfināls
18:20 – Fināls
19:00 – Svinīgā atklāšana un apbalvošanas cermonija (Saieta laukums)

28. augustā - masu starts Madonas pilsētas ielās

15:00 – Masu starts: junioru sievietes, elites sievietes 15 km distance (7 x 2,1 km)
16:15 – Masu starts: junioru grupas vīrieši 20 km (10 x 2,1 km)
17:15 – Masu starts: elites grupas vīrieši 20 km (10x 2,1 km)
19:15 – Svinīgā apbalvošanas ceremonija Saieta laukumā

Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ, rūpējoties par sacensību dalībnieku drošību, ir samazināts masu starta distances apļa garums no 3,3 km līdz 2,1 km. Lai saglabātu distances garumu tiks palielināts veicamo apļu skaits. 

29 augustā - klasiskais stils ar individuālo startu sporta un atpūtas bāzē "Smeceres sils"

9:00 - Intervāla stars: junioru grupas sievietes, elites grupas sievietes 10 km (4 x 2,5 km)
10:30 - Intervāla starts: junioru grupas vīrieši, elites grupas vīrieši 20 km (8 x 2,5 km)
12:00 - Svinīgā apbalvošanas ceremonija 

Stipra lietus dēļ starts junioru un elites grupas meitenēm pārcelts uz 10.00, bet aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai. Trases garums samazināts uz 7,5 km. Puišu grupa sāks startēt plkst. 11.00, trases garums samazināts uz 15 km.


Satiksmes ierobežojumu shēma Madonā.

Satiksmes organizācija Raiņa un Skolas ielas posmos.

Īpaši satiksmes ierobežojumu aicinām ņemt vērā sacensību trasei pieguļošu māju saimniekiem, sacensību un treniņu laikā neiebraucot un neizbraucot no tām. Tas var būt bīstami un radīt problēmas gan sev, gan sportistiem. Tāpat aicinām pastiprināti nosargāt savu suņus treniņu un sacesību laikā. Atvainojamies par sagādātajām īslaicīgajām neērtībām un ceram uz Jūsu sapratni, atsaucību un atbalstu, Madonā uzņemot Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā.

Pašreizējā kalendāra versija paredz, ka Pasaules kausa posmi šosezon notiek sekojoši:  Slovākija (23.-25.07), Igaunija (20.-22.08.), Latvija (27.-29.08.), Krievijā (03.-05.09.), Pasaules čempionāts Itālijā (16.-19.09.).

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2004. gadā – Priekuļos, bet Madonā šogad plānots aizvadīt jau sesto Pasaules kausa posmu. Pērn notikušajā PK posmā Latvijas sportistiem izdevās vairākkārt kāpt uz goda pjedestāla, starp tiem: Raimo Vīgants, Niks Saulītis, Lauris Kaparkalējs, Baiba Bendika, Patrīcija Eiduka, Līva Šahno, Kitija Auziņa un Samata Krampe.


Papildus informācija: Gita Sauka

Pasaules kausa rollerslēpošanā 2021

sabiedrisko attiecību konsultante

Mob. 28326828

e-pasts: gita.sauka@onecom-latvia.com