Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10677

Madonā svinīgā ceremonijā atjauno Zemessardzes 26. kājnieku bataljonu

2021.07.14 15:35

Sestdien, 10. jūlijā, Madonā, Saieta laukumā notika Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 26. kājnieku bataljona atjaunošanas ceremonija, kuras laikā bataljona komandiera amatā stāsies majors Vladimirs Bistrovs.

Svinīgo ceremoniju  apmeklēja aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis, Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes štāba priekšnieks pulkvežleitnants Roberts Innus, kā arī brigādes vienību komandieri, virsseržanti un Zemessardzes 25. kājnieku bataljona personāls un Madonas novada pašvaldības pārstāvji.

Zemessardzes 26. kājnieku bataljons dibināts 1991. gada 25. septembrī kā Zemessardzes 26. Madonas bataljons. 2002. gada 28. augustā notika ceremonija, kuras laikā bataljona karogs tika nodots Latvijas Kara muzejam. 2002. gada 1. septembrī bataljons tika pievienots 25. kājnieku bataljonam. 

Zemessardzes 26. kājnieku bataljona teritorijā atradīsies Madonas un Gulbenes novadi. Savukārt 25. kājnieku bataljons tiks veidots kā kaujas atbalsta bataljons, kurā dienēs profesionālā dienesta karavīri.

Majors V. Bistrovs dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos uzsāka  1999. gadā. Līdz šim majors V. Bistrovs dienējis Mobilo strēlnieku bataljonā, Zemessardzes 31. kājnieku bataljonā, Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes štābā, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā Alūksnē. Militāro izglītību ieguvis Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā un Lietuvas Militārajā akadēmijā. Starptautisko pieredzi guvis, pildot dienesta pienākumus NATO vadītajā operācijā  Kosovā.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.mil.lv.

RETV VIDEO SIŽETS 

Informāciju sagatavoja: AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente VITA BRIŽE