Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10644

Covid-19 sertifikāta saņemšana, ja iedzīvotājs nelieto internetu

2021.07.06 17:08

No 1. jūlija Latvijā uzsākta digitālo Covid-19 sertifikātu izmantošana. Tas ir dokumentāls apliecinājums, ar kuru pakalpojumu sniedzēji var pārliecināties par saņemtu Covid-19 vakcīnu, slimības pārslimošanu vai veikta testa faktu. Sertifikātus var saņemt gan elektroniski, gan kā izdruku.

Ir trīs veidu digitālie sertifikāti:

Sertifikātu var saņemt:

Katrs sertifikāts satur unikālu QR kodu.

Iedzīvotāji, kuri nelieto internetu vai nevar pieslēgties tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv ar internetbanku vai citu piekļuves līdzekli, savus digitālos Covid-19 sertifikātus var saņemt pašvaldību informācijas un klientu apkalpošanas centros. Ar centru, tostarp Madonas novadā esošo, sarakstu var iepazīties: https://www.vmnvd.gov.lv/lv/sertifikata-sanemsana-ja-iedzivotajs-nelieto-internetu 
Saraksts .pdf formātā 

Pirms došanās uz klientu apkalpošanas centru vai informācijas centru, ar to ir jāsazinās, lai uzzinātu klientu apkalpošanas kārtību Covid-19 epidēmijas apstākļos. Ja tas būs nepieciešams, jāveic pieraksts uz konkrēto dienu un laiku. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība). Ierodoties klientu apkalpošanas centrā, būs jāaizpilda un jāparaksta veidlapa. Darbinieks vizītes laikā sagatavos iedzīvotāja digitālo Covid-19 sertifikātu un izsniegs to papīra formātā. 

Informāciju apkopoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists