Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10558

Pastaigas laikā uzzini interesantus faktus par Rūpniecības ielu

2021.05.31 16:42

Pērn, īstenojot Madonas novada pašvaldības rīkotā ideju konkursā “Sniedz ideju Madonai!” saņemtos iedzīvotāju ieteikumus un izmantojot Madonas pilsētas skaisto reljefu, Raiņa ielā tika izvietotas augstuma atzīmes. Šo ideju, sagaidot Madonas 95 gadu jubileju, turpinām iedzīvināt arī garākajā no pilsētas ielām – Rūpniecības ielā.

Raiņa ielā tika izvietotas 12 augstuma atzīmes virs jūras līmeņa, sasaistot tās ar zināmām vietām gan pasaulē, gan novadā, gan Madonas pilsētā. Rūpniecības ielā, ņemot vērā faktu, ka tās reljefs ir vienmērīgāks un augstuma starpība nav tik izteikta, pašvaldības Attīstības nodaļa un Īpašumu uzturešnas nodaļa īstenoja citu ideju – uz ietves 16 vietās, atzīmēti vēsturnieka Induļa Zvirgzdiņa apkopoti, interesanti fakti, kas saistīti ar Rūpniecības ielas vēsturi un rūpniecības objektiem Madonā. Piemēram, vecāka gadagājuma cilvēki to droši vien zinās, bet jaunajai paaudzei būs atklājums, ka 1964. gadā Rūpniecības iela tika pārdēvēta par Ivasika ielu. Pat atgūstot neatkarību un atjaunojot vēsturisko ielas nosaukumu, Rūpniecības ielas apkaimi joprojām daudzi dēvēja par “ivasikiem”. Iespēja iepazīties ar interesantiem faktiem gājējiem būs nodrošināta visā Rūpniecības ielas garumā – no Pļaviņu loka līdz pat Lazdonas lokam.

Aicinām pilsētas iedzīvotājus un viesus pastaigu laikā gan svinot pilsētas svētkus, gan ikdienā pievērst uzmanību faktu atzīmēm. Tas ceļu līdz galamērķim padarīs interesantu un reizē izzinošu.

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists