Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10531

Valsts asinsdonoru centrs un 360TV aicina dalīties ar sirsnīgiem stāstiem, kad ziedotās asinis izglābušas dzīvību

2021.05.20 13:37

Latvijā ik gadu vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku nesavtīgi ziedo asinis, lai ārsti varētu palīdzēt daudziem pacientiem – katra asins lāse glābj dzīvību, donorus padarot par īstiem varoņiem. Turklāt ievērojams skaits donoru šo sirds darbu veic vairākas reizes gadā – daži pat vairāk nekā 70 reižu savas dzīves laikā. Tāpēc Valsts asinsdonoru centrs (VADC) un kanāls 360TV aicina skaļi pateikt paldies visiem tiem, kuri ziedojuši asinis.

“Asins pārliešana ik gadu glābj  vairākus desmitus tūkstošu cilvēku dzīvību. Lai šogad īpašā un ļoti personiskā veidā pateiktu paldies par donoru nesavtīgo iesaisti, vēlamies apkopot pacientu pieredzes stāstus. Šie stāsti dzīvo starp mums un šis ir īstais brīdis, lai pastāstītu tos skaļi,” mudina VADC direktore Egita Pole.

Sirsnīgos paldies stāstus no ļaudīm, kuru dzīvību reiz glābusi nesavtīga asinsdonoru palīdzība, aicinām sūtīt uz 360tv@tet.lv.

Turklāt jau 16. jūnijā plkst. 21.05 kanāla 360TV raidījuma “Pasaki to skaļi’ speciālizlaidumā ar pašmāju iemīļotāko mūziķu dalību un sirsnīgiem paldies vārdiem tiks godināti donori, kuri asinis dzīves laikā ziedojuši vairāk nekā 70 reizes. Tāpat dažādos cilvēkstāstos skatītājiem būs iespēja just līdzi notikumiem, kad lēmums ziedot asinis ir glābis dzīvību.

“Vēlos pateikt lielu paldies asinsdonoriem, kas regulāri ziedo asinis. Viņi nemaz neapzinās, cik īpašu darbu dara. Taču patiesībā viņu devums gluži tāpat kā ugunsdzēsēju un mediķu darbs ikdienu izglābj kādam dzīvību. Ja Latvijā nebūtu cilvēki, kuri regulāri citiem ziedo daļu no sevis, arī manis nebūtu. Neparedzami smagās dzemdībās es gandrīz noasiņoju. Labi, ka ārstniecības iestādē bija asins rezerves un ārsti varēja man palīdzēt. Tikai donoru nesavtības dēļ es varu būt mamma saviem bērniem,” iedvesmojot pārējos atklāt savus stāstus, paldies saka Anna no Kuldīgas.


Informāciju sagatavoja: Ginta Bormane

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālrunis +371 29428064

E-pasts: ginta.bormane@vadc.gov.lv