Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10301

Aktuālā informācija par vakcināciju Madonas novadā!

2021.02.27 14:36

Publiskajā telpā tiek izplatīta nekorekta informācija saistībā ar vakcinācijas procesa organizēšanu Madonas novada teritorijā. Pretēji paustajam apgalvojumam par Madonas novada pašvaldības un SIA “Madonas slimnīca” bezdarbību, vakcinācijas process tiek organizēts un jau noris.

Uzskatām par nepieciešamu sniegt plašāku situācijas skaidrojumu, lai mazinātu bezatbildīgas, sabiedrību maldinošas informācijas izplatību publiskajā telpā:

-          SIA “Madonas slimnīca” jau no š.g. 11. janvāra uzsāka strādājošo ārstniecības personu, ārstniecības atbalsta personu un ārstniecības iestāžu darbinieku vakcināciju pret Covid-19. Vakcinētas tiek personas no visa bijušā Madonas rajona teritorijas. Nākamnedēļ šis process noslēgsies.

-          Līdztekus ārstniecības personu vakcinācijai Madona slimnīca ir iekārtojusi vakcinācijas kabinetu, kurā vakcinēt seniorus, sākot no 70 gadu vecuma. Tiek uz pilnu slodzi algots darbinieks, kurš kabinetā veiks vakcinēšanu.

-          Senioru, kuri būs pieteikušies vietnē www.manavakcina.lv vai savās ģimenes ārstu praksēs, vakcināciju plānots uzsākt nākamajā nedēļā, tiklīdz būs saņemti vakcinējamo personu saraksti un vakcīnas pienācīgā daudzumā. Tieši vakcīnu pieejamība ir bijis būtiskākais šķērslis, lai vakcinācijas gaita noritētu straujāk.  

-          Madonas novadā tikai divi ģimenes ārsti ir iesaistījušies vakcinēšanas procesā, iepretim, piemēram, Gulbenes novadam, kur vakcināciju veiks visās ģimenes ārstu praksēs. Tas rada papildu slodzi SIA “Madona slimnīcas” vakcinācijas kabinetam.

-          Madonas novada pašvaldība, SIA “Madonas slimnīca” sadarbībā ar Vakcinācijas projekta biroju, gadījumā, ja netiks rasts risinājums plašākai ģimenes ārstu iesaistei vakcinācijas procesā, organizēs izbraukuma vakcināciju ārpus slimnīcas teritorijas, kas ļaus palielināt vakcinācijas tempus Madonas novadā.

Madonas novada pašvaldība un SIA “Madonas slimnīca” dara visu iespējamo, lai mazinātu Covid-19 pandēmijas raisītās sekas un aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret situāciju, kā arī kritiski izvērtēt publiskajā telpā pieejamo informāciju. 

Madonas novada pašvaldība