Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates?fu=read&id=10252

Šogad Ēnu dienas vietā aktivizē iespēju virtuālām skolēnu mācību ekskursijām uzņēmumos

2021.02.11 17:53

Februārī, ierastās ikgadējās Ēnu dienas laikā, kas šogad atcelta pulcēšanās ierobežojumu dēļ, par darba tirgu, interesējošiem darba devējiem un profesijām skolēniem padziļināti ir iespēja uzzināt īpaši izveidotā mācību ekskursiju platformā. Tajā darba devēji aicināti skolām piedāvāt virtuālas mācību ekskursijas, bet pedagogi - pieteikt skolu klašu grupas attālinātai vizītei uzņēmumos un iestādēs.

Lai arī vairums jeb 60% vidusskolas vecuma jauniešu teic, ka savu profesiju ir jau izvēlējušies, ap 80% norāda, ka pieejamā informācija par to nav pietiekama, liecina izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” Latvijas skolēnu karjeras aptauja.

“Ekskursiju platforma ir aktivizēta ar mērķi veicināt skolu izglītības satura ciešāku sasaisti ar reālo dzīvi un skolēnu informētību par dažādu profesiju ikdienu arī ārpus Ēnu dienas. Šī brīža situācijā, kad Ēnu dienu diemžēl bija jāatceļ, šī ir izrādījusies vienīgā iespēja skolēniem gūt ieskatu sev interesējoša uzņēmuma vai iestādes darbības aizkulisēs. Platforma ir vērtīgs ieguvums arī darba devējiem, kas rūpējas par savu darba devēja tēlu un vēlas būt zināmi nākotnes speciālistiem jau šodien,“ saka “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.

Uzņēmumi, organizācijas, iestādes aicināti reģistrēties un piedāvāt virtuālas mācību ekskursijas skolu un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem portālā enudiena.lv sadaļā Mācību ekskursijas.  Sākot ar marta mēnesi, skolu pārstāvji no ekskursiju vietām var izvēlēties sev vēlamo, piedāvājot darba devējam ekskursijas datumu un norādot mērķi.

Ekskursiju platforma izveidota ar Eiropas Savienības fondu/ Eiropas Sociālā fonda atbalstu Valsts izglītības attīstības aģentūras īstenotā projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

“Junior Achievement Latvia” skolēnu karjeras aptauja  tika veikta, 2020. gadā aptaujājot  1790 9. – 12. klašu skolēnus visā Latvijā.