Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10164

Madonas slimnīcai iegādātas mūsdienīgas un modernas medicīnas iekārtas

2020.12.22 17:26

Lai nodrošinātu mūsdienām atbilstošu medicīnas pakalpojumu klāstu un to pieejamību iedzīvotājiem, Madonas novada pašvaldības SIA “Madonas slimnīca” Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta “Madonas novada pašvaldības SIA “Madonas slimnīca” infrastruktūras uzlabošana”, Ident. Nr. 9.3.2.0/18/I/022 ietvaros iegādājusies daudzfunkcionālu operāciju galdu, anestēzijas mašīnu ar monitoru un digitālo ultrasonogrāfijas iekārtu ar speciālajām izmeklējumu programmām.

Operācijas galdu slimnīcā paredzēts izmantot ginekoloģiskajām, ķirurģiskajām, traumatoloģiskajām un ortopēdiskajām operācijām. Anestēzijas mašīna ar monitoru iegādāta ar  dažādiem plaušu ventilācijas režīmiem un pacientu novērošanas sistēmu, kas palīdzēs pacientiem samazināt pēcoperāciju komplikācijas un anestēzijas līdzekļu izlietojumu, un dos vairāk laika pacientu ārstēšanai un aprūpei. Ultrasonogrāfijas iekārta ar speciālajām izmeklējumu programmām ir iegādāta Radioloģijas nodaļai, lai nodrošinātu kvalitatīvākus izmeklējumus un izmeklējumu attēliem augstu izšķirtspēju, ko esošās iekārtas nevar nodrošināt.

Projekta ietvaros daudzfunkcionālo operāciju galdu piegādājis SIA “Arbor Medical Korporācija” par kopējo summu EUR 33 147,95, t.sk. pievienotās vērtības nodoklis, anestēzijas mašīnu ar monitoru piegādājis SIA “Tradintek” par kopējo summu EUR 46 730, 20, t.sk. pievienotās vērtības nodoklis un digitālo ultrasonogrāfijas iekārtu ar speciālajām izmeklējuma programmām piegādājis SIA “A. Medical” par kopējo summu EUR 87 093, 38, t.sk. pievienotās vērtības nodoklis.

Projekta ietvaros paredzēts vēl iegādāties digitālo mamogrāfijas iekārtu un laparoskopa iekārtu.

 

Informāciju sagatavoja: Indra Kārkliņa

MNP SIA “Madonas slimnīca”

ERAF projekta vadītāja