Izvēlne

Madonas novada pašvaldības SIA “Madonas slimnīca” infrastruktūras uzlabošana

iesūtīts: 2018.12.18 16:13
Madonas novada pašvaldības SIA “Madonas slimnīca”, lai nodrošinātu atbilstošu pakalpojumu sniegšanu un uzlaboto esošo infrastruktūru Madonas slimnīcā, 2018. gada 20. jūnijā iesniedza projekta iesniegumu “Madonas novada pašvaldības SIA "Madonas slimnīca" infrastruktūras uzlabošana”.

Ident. Nr. 9.3.2.0/18/I/022 darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.3.2. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru" projektu iesniegumu atlases trešās kārtas projektu konkursā.

2018. gada 26. novembrī tika saņemts lēmums no Centrālās finanšu un līgumu aģentūras par projekta “Madonas novada pašvaldības SIA "Madonas slimnīca" infrastruktūras uzlabošana”, Ident. Nr. 9.3.2.0/18/I/022 apstiprināšanu.

Projekta būtība ir uzlabot esošo slimnīcas infrastruktūru un atjaunot medicīniskās tehnoloģijas, tādā veidā attīstot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, optimizējot medicīnas personāla profesionālo pienākumu izpildi, tā rezultātā uzlabojot pacientu apmierinātību un samazinot drošības riskus.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, projektā ir paredzēts iegādāties jaunu diagnostikas aparatūru – stacionāru digitālo rentgena iekārtu, ultrasonogrāfijas iekārtu, digitālo mamogrāfijas iekārtu, anestēzijas iekārtu ar monitoru, kā arī aprīkojumu – operāciju galdu, funkcionālās diagnostikas kabineta aprīkojumu ambulatorajai nodaļai un aprīkojumu atjaunotajai bērnu nodaļai.

Savukārt infrastruktūras uzlabošanai ir paredzēts veikt būvdarbus slimnīcas vecajā korpusā ar mērķi paplašināt ambulatoro nodaļu un izveidot mūsdienām atbilstošu un modernizētu bērnu nodaļu.

Projekta rezultātā tiks uzlabota pakalpojumu kvalitāte, sekmēta pakalpojumu pieejamība un to efektivitāte. Uzlaboto infrastruktūru paredzēts, ka izmantos bijušā Madonas rajona administratīvās teritorijas, kā arī citi pacienti, kam slimnīca saslimšanas gadījumā izrādīsies tuvāk. Plānotais iedzīvotāju skaits, kam tiks nodrošināta pakalpojumu pieejamība ir aptuveni 55 000 iedzīvotāju.

Projekta kopējās izmaksas EUR 1 100 929,00 no tām Eiropas Reģionālā Attīstības fonda finansējums (85%) - EUR 935 789,65, Valsts budžeta finansējums (9 %) EUR 99 083,61 un SIA “Madonas slimnīca” līdzfinansējums (6%) – 66 055,74.

Projekta īstenošanas periods: 2018. gada 1. decembris – 2021. gada 30. jūnijs.


Informāciju sagatavoja: Indra Kārkliņa
projektu vadītāja

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums